MENÜ

Wayne Rooney 50'nci golüne hazır!

Wayne Rooney bu akşam deplasmanda San Marino ile oynayacakları maçta bir gol daha atarsa, İngiltere milli formasıyla 50 gole ulaşacak ve Sir Bobby Charlton'ın 49 gollük rekorunu kıracak. 1968 senesinde Sir Bobby Charlton Jimmy Greaves'in 44 gollük rekorunu 49 gol atarak geçmişti.

Wayne Rooney 50'nci golüne hazır!

Euro 2016 elemelerinde San Marino ile karşılaşacak İngiltere'de yıldız futbolcu Wayne Rooney rekor için sahaya çıkacak.

29 yaşındaki futbolcu, San Marino karşısında 1 gol bulması halinde, toplamda 50 gole ulaşarak Sir Bobby Charlton'ın rekorunu geride bırakacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Wayne Rooney şu ifadeleri kullandı:

''Son oynadığımız maçlarda devamlı olarak bu rekoru kırıp kıramayacağım konuşuldu. Ben de bu rekoru kırarak artık bu konuyu kapatmak istiyorum. Santrfor olarak devamlı gol atmak durumundasınız. Ben de bu akşam 2 gol atmak istiyorum.''

''Bobby ile konuşuyorum.O benim için bir kahraman ve efsane Manchester United ve İngiltere için yaptıklarından dolayı. Onunla rekor hakkında hiç konuşmadım. Eminim ki Bobby de bu rekor kırılacaksa Manchester United futbolcusu tarafından kırılmasını ister.''


Bilindiği üzere kariyerinde United formasıyla birçok başarı kazanan efsane futbolcu Charlton, United formasıyla 249, Rooney ise 233 gol kaydetti.

MİNİ YORUM

San Marino deyip geçmeyin. Ankara'da San Marino ile oynuyoruz spiker Ümit Aktan, 'Hiç merak etmeyin bugün top yuvarlak değil dörtköşe bu takım ne korner atmış nede gol'' dedikten sonra San Marino ilk kornerini bize karşı kullandı ve o top gol oldu.

Rıdvan'ın gayrı nizami golüyle son dakikada maçı 2-1 kazandık.

Edip Adanır / Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ