MENÜ

Trabzonspor'dan anlamlı ziyaret

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Güney, kulüp sportif direktörü Hurma, teknik direktör Arveladze ve futbolcular, Hopa'da sel ve heyelanda hayatını kaybeden kişilerin yakınları ile Kazım Koyuncu'nun mezarını ziyaret etti.

Trabzonspor'dan anlamlı ziyaret

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma, yönetim kurulu üyeleri ile teknik direktör Şota Arveladze ve futbolcular, Hopa’da sel ve heyelanda hayatını kaybeden kişilerin yakınları ile Kazım Koyuncu’nun mezarını ziyaret etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor ile hazırlık maçı öncesi Artvin’in Hopa ilçesine gelen Trabzonspor’da kulüp genel sekreteri Köksal Güney, divan başkanı Ali Sürmen, yöneticiler Engin Hacısalihoğlu, Ömer Demir, sportif direktör Süleyman Hurma, teknik direktör Arveladze, futbolcular Aykut Demir, Cavanda, Marko Marin, Alper Uludağ ve Muhammet Beşir, Hopa Kaymakamlığını ziyaret etti.

Bordo-mavili kafileyi burada bir grup taraftar çiçekle karşıladı. Arveladze ve futbolcular taraftarlarla fotoğraf çektirdi ve imza dağıttı.

Kafile daha sonra Ortahopa Mahallesi’nde sel ve heyelanda hayatını kaybeden Altan Kara, Hacer Kara ve Funda Toksoy’un ailesini ziyaret etti ve başsağlığı diledi. Ziyaret sırasında aileye çeşitli hediyeler verildi.
Heyette yer alanlar ayrıca, Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu’nun Yeşilköy’deki anıt mezarını ziyaret etti. Mezara çiçek ve forma bırakan futbolcular, dua etti.

Koyuncu’nun annesi Hüsniye Koyuncu, burada yaptığı açıklamada, oğlu için müze yapmayı planladıklarını vurgulayarak, "Sel nedeniyle yapamadık. Kazım çok koyu bir Trabzonsporlu’ydu. Burada evinin olmasını çok istedi ama sel nedeniyle hepsi gitti" dedi.

Koyuncu’nun kız kardeşi Canan Erdem ise Kazım Koyuncu’nun doğduğu ve en çok sevdiği yerin köyü olduğunu belirterek, "Hep burada evinin olması hayaliydi. Öldükten sonra ev yapmak istedik ama sel aldı götürdü. Kazım’ın bazı değerlerini yavaş yavaş kaybediyoruz. İstediği şeyleri

"Bu tür insanlar ölmüyor"

Teknik direktör Arveladze, Kazım Koyuncu’nun önemli bir değer olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Yaşıyor gibi hissediyoruz. Bu gücünü ve sevgisini hala hissediyoruz. Bir yerde burada muhakkak. Biz buna inanıyoruz. İnsanlar ölmüyor. Bu insanlar her zaman yaşıyor. Ailelerine teşekkür etmek lazım. Bu kadar büyük insanları yetiştirdiği için. Sadece Türkiye için değil Gürcistan’a da bağlı bu kültür. Ailesinin tekrar elini öpmek lazım. Bu insanlar ölmüyor keşke herkes etraf öyle olsa."

Arveladze ve futbolcular, daha sonra Çaykur Rizespor ile oynayacakları hazırlık maçı nedeniyle Hopa’dan ayrıldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ