MENÜ

Nadal kaybetti, rekor tarih oldu!

Teniste dünya 8 numarası Rafael Nadal, Amerika Açık'a 3. turda veda etti. İtalyan Fabio Fognini'ye 4 set sonunda kaybeden İspanyol tenisçi, son 10 yılda ilk kez Grand Slam kazanamadan sezonu tamamladı.

Nadal kaybetti, rekor tarih oldu!

Eski dünya 1 numarası Rafael Nadal'ın 10 yıllık Grand Slam kazanma serisi Amerika Açık'la birlikte tarihe gömüldü.

Sezonun son Grand Slam'i olan turnuvanın 3. turunda 32 numaralı seribaşı Fabio Fognini'ye karşı korta çıkan Nadal, rakibine 4 set sonunda 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4'le yenilerek havlu attı.

Böylece Nadal 2005 yılından bu yana ilk kez bir tenis sezonu içerisinde Grand Slam kazanamadı.

Yılın ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta, Çek tenisçi Tomas Berdych'e çeyrek finalde kaybeden Nadal, Fransa Açık'a son 8'de Djokovic karşısında veda etmiş, Wimbledon'da da ikinci turda ABD'li Dustin Brown'a yenilerek diğer 3 Grand Slam'de de hayal kırıklığı yaratmıştı.

'Benim yılım değildi'

Kariyerinde 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''Bu mağlubiyet gösteriyor ki, son 10 yılda oynadığım tenisten daha berbat oynadım. Ama gerçek bir şey var ki, 10 yılda sürekli Grand Slam kazanmak, benim için muhteşem bir şey.

''Bir şeyleri başarmak gerçekten zor. Ancak kabul etmeliyim ki bu yıl benim yılım değildi. Bundan sonra sezonu en iyi yerde kapatmak için mücadelemi sürdüreceğim'' dedi.



Fognini çok mutlu

Nadal'ı devirerek 4. turda İspanyol Feliciano Lopez'e karşı korta çıkacak olan Fognini ise, ''Ne kadar mutlu olduğumu ifade edemem. Rafa'ya karşı oynamak çok zordur. İnanılmaz bir karşılaşma oldu'' diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ