MENÜ

İyi başlasın iyi bitsin

Şampiyonadaki ilk rakibimiz İtalya'yı yenmemiz için; 40 dakika üst düzey savunma yapmalıyız. Ayrıca benchte de Ergin Ataman'ın coaching üstünlüğü sağlaması şart! Berlin'in Türk vatanı gibi olduğunu düşündüğümüzde bu durum bizi umutlandırıyor. Kadro zaafiyetini, gurbetçi taraftarlarımızın itici gücüyle dengeleyebiliriz...

İyi başlasın iyi bitsin

Bizim için turnuvalara başlangıç her zaman önemli ve belirleyici faktör oldu. Son Avrupa Şampiyonası’nda hafife aldığımız Finlandiya yenilgisi sonrası, gerisi çorap söküğü gibi geldi, tarihin en kötü sonuçlarından biri alındı. 2013 Slovenya sonrası yeni coach ve yepyeni bir kadro ile 2015’e geldik.

Ataman, öğrencisine karşı!

Bugünkü rakip İtalya da son yılların en güçlü İtalya’sı... Hiç olmadıkları kadar iddialılar. Geçen sezonu NBA’de geçiren 4 oyuncu Bargnani, Gallinari, Belinelli ve Datome’nın yanı sıra Gentile ve Hackett gibi yıldızlara sahipler. Kazanmamız için savunma konsantrasyonunu 40 dakikaya yayıp, onları düzenden çıkarmamız gerekiyor. Ergin Ataman’dan coachluğu öğrenen Pianigiani’nin başında olduğu İtalya’ya karşı, coaching’de üstünlük sağlamalıyız diye düşünüyorum.

Kadro sıkıntısı var ama...

Favori olmadığımız bu turnuvada oyuncuların üzerinde baskı olmayacak. Bu, bir avantaj yaratabilir. Kazandığımız iki madalyayı da İstanbul’da boynumuza takmıştık. Berlin’in, Türk vatanı gibi olduğunu düşündüğümüzde, bu durum bizi umutlandırıyor. Kadro zaafiyetini, taraftarın itici gücüyle dengeleyebiliriz.

Top kayıplarına dikkat

Şampiyonanın en zorlu grubunda tur atlamak istiyorsak, savunma sertliğinden hiç vazgeçmemek, hücumda da az top kaybı yapmak gerekecek. Zaten çok sınırlı bir kapasiteye sahibiz, bir de top kaybederek hücum potansiyelimizi iyice aşağı çekmememiz gerekiyor. Dixon ve Ersan bu takımın hücum silahları. İkisinin her maç istikrarlı oynaması gerekiyor. Her maç bu ikiliye eşlik edecek 3. bir skorer çıkarırsak, şansımız artar.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ