MENÜ

Ergin Ataman: İtalya zorlu bir rakip

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı, turnuva öncesinde Berlin'de son antrenmanını gerçekleştirdi.

Ergin Ataman: İtalya zorlu bir rakip

Ay-yıldızlı ekip, İtalya maçının hazırlığını karşılaşmanın oynanacağı Mercedes-Benz Arena’da başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki idmanla tamamladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanın son 15 dakikası basına açık gerçekleşirken, çalışmayı FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay da izledi.
Başantrenör Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın (cumartesi) ilk maçta İtalya’ya karşı oynayacakları maçla ilgili, "İtalya zorlu bir rakip. Zor bir maç olacak. Bu şampiyonaya çok güçlü bir kadroyla geldiler. Çok tecrübeli kadrosu var. NBA oyuncularının tamamını getirdiler. Özellikle hücum gücü yüksek bir takım" dedi.

Tecrübeli antrenör, Berlin’de çok sayıda Türk taraftarının bulunduğunu belirterek, "Tabi biz burada ev sahibi gibi olacağımızı düşünüyoruz. İnşallah taraftarımızın desteğinin bize artı bir motivasyon, savunmada artı bir itici güç olacağını düşüyorum" şeklinde konuştu.

Ataman, takımda geçen dünya şampiyonasından sadece 5 oyuncunun yer aldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç oyuncular var. Tarihin en genç milli takımı olacak ama oyuncular içinde çok büyük bir arkadaşlık, kardeşlik, sahanın içinde egoların tamamen bırakılması ve hep birlikte bir savaşma arzusu görüyorum. Özellikle hazırlık maçlarında bunu gördüm. Tabi ki kapasite oranında tecrübe oranında eksiklerimiz var. Bu jenerasyonun ilk turnuvası olacak ama ben çocukların birlikte hareket etmelerinden son derece memnunum."

Milli oyuncu, Kartal Özmızrak da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatarak, "Genç ve agresif oynayan bir takımız. Beraber oynuyoruz. Saha içinde herkes birbirini destekliyor ve son topa kadar mücadele ediyor. Zor bir gruptayız. En önemli şampiyonluk adayları bizim grupta diyebiliriz. Hazırlıklarımızı tamamladığımızı düşünüyorum. İtalya karşısında çıkıp son topa kadar mücadele edeceğiz. Kazanacağımızı umuyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ