MENÜ

Celtic'ten Fenerbahçe tanıtımı

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden İskoç takımı Celtic, resmi internet sitsinden Fenerbahçe'yi tanıttı. Robin Van Persie ve Nani gibi yıldızlara dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, Sarı Lacivertliler'in geçmişinden de bilgiler verildi.

Celtic'ten Fenerbahçe tanıtımı

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yle aynı grupta yer alan İskoç takımı Celtic, resmi internet sitesinden Fenerbahçe tanıtımı yaptı.

"Küçümsenmeyecek bir takım"

İki takımın tarihinde ilk kez karşılaştığı belirtilirken, Fenerbahçe'nin hiç de küçümsenecek bir takım olmadığı yazıldı. Transfer sezonunun başında Van Persie ve Nani gibi yıldızların kadroya katıldığı ve güçlü bir kadro kuruluduğu aktarıldı.

"Şike skandalı cezası..."

Fenerbahçe'nin 2007/2008 sezonununda Avrupa'daki en başarılı günlerini yaşadığı, 2012/2013 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı belirtilirken, 'Türkiye'deki şike skandalı'nın ardından geçen sezon UEFA'dan gelen ceza dolayısıyla Avrupa'da mücadele edemediği bildirildi.

"Tek ortak nokta Hooijdonk"


Celtic'le hiçbir Türk takımının daha önce bir Avrupa Kupası maçında karşılaşmadığı ve iki ülke takımlarının fazla ortak noktası bulunmadığına dikkat çekilirken, sadece 1995/1996 sezonunda Yeşil Beyazlılar'da forma giyen Hollandalı yıldız Pierre Van Hooijdonk'un 2003 ve 2005 yılları arasında Fenerbahçe forması giydiği belirtildi.

"Papzın çayırı ve Şükrü Saracoğlu"

Fenerbahçe'nin tarihinden de notların aktarıldığı bilgilendirme yazısında, adı şu an Şükrü Saracoğlu olan stadın ilk isminin Papazın Çayırı olduğu belirtilirken, Saracoğlu'nun başkbakanlık ve kulüp başkanlığı yaptığı yıllar da yazıldı.

Ayrıca Fenerbahçe'nin stat arazisini satın alarak kendi stadına sahip olan ilk Türk takımı olduğu da belirtildi.

*Not: Fenerbahçe stat arazisini satın almadı. Diğer kulüpler gibi 49 yıllığına kiraladı. Ancak Türkiye'de stadının tribünlerini yenileyip, ilk modern stat projesini gerçekleştiren kulüp Fenerbahçe.

Haberin Devamı
YORUM YAZ