MENÜ

Teşekkürler Konya

Ay-Yıldızlılar'ın Letonya'yı ağırladığı Torku Arena'da millilere büyük destek vardı. 42 bin kişilik kapasiteli stadı tamamen dolduran Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, 90 dakika boyunca tempo düşürmeyerek 12. adamlık görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdi.

Teşekkürler Konya

Euro 2016 elemelerinde dün akşam A Grubu’nun 7’inci maçında Letonya’yı Torku Arena’da ağırlayan Ay-Yıldızlılar’ı, taraftarı yalnız bırakmadı. 42 bin kişi kapasiteli spor kompleksinin tamamına yakınını dolduran Kırmızı-Beyazlılar, karşılaşmanın başlama düdüğü öncesinde başladığı desteklerine 90 dakika boyunca da devam etti. Bu mücadele öncesinde millilere büyük ilgi gösteren ve yaptıkları tezahüratlarla moral veren taraftarlar; oyun için de de coşkulu desteklerine aralıksız devam etti.

Tam not aldılar

Yaptıkları şovlarla Letonyalı futbolcular üzerinde baskı oluşturan Türkiyeli futbol severler; Fatih Terim’in öğrencileri için de itici güç oldu. Maç boyunca bir an olsun susmayan Kırmızı-Beyazlılar, 12. adamlık görevlerini başarılı bir şekilde yaptı. Milliler’e Konya’ya adım atmalarından itibaren sürdürdükleri desteklerini maç içerisinde de devam ettiren taraftarlar; hem Ay-Yıldızlılar’a güç kattı hem de pazar günkü Hollanda maçında da benzer bir görüntü sergileyecekleri konusunda güven verdi.

Gönül’ün yerine Tufan oynadı

Letonya mücadelesi öncesinde sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül’ün yerine takımın sağ bek bölgesinde bir diğer Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan görev yaptı. Ek olarak hafif sakatlığı bulunan ve maça yedek kulübesinden başlayan Şener Özbayraklı, 58’inci dakikada Gökhan Töre’nin yerine dahil oldu. Tecrübeli futbolcu, karşılaşmanın kalan bölümünde görevini başarılı bir şekilde yaptı.

Gökhan Töre tat vermedi


Ay-Yıldızlılar’ın dün akşamki Letonya mücadelesine ilk 11’de başlayan Gökhan Töre, maç içerisinde sergilediği futbolla beklenenin altında kaldı. Oyunun ilk yarısında etkili olmakta güçlük çeken Töre, 58’inci dakikada yerini Şener Özbayraklı’ya bıraktı. Maç içinde toplamda 64 kez topla buluşan genç futbolcu, rakip kaleyi 2’si isabetli olmak üzere 4 kez yokladı. Takım gol ya da asist katkısı yapamayan Gökhan, yüzde 87’lik başarılı pas yüzdesiyle oyunu tamamladı.

Destek ligde de aynı

Konyaspor’un Süper Lig’deki karşılaşmalarında da takımlarına büyük destek vermesiyle bilinen taraftarlar; iç sahadaki maçlara gösterdiği büyük ilgiyle tanınıyor. Yeşil-Beyazlılar’ın; Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’la Konya’da oynadığı maçlarda da stadı hınca hınç dolduran futbol severler, diğer karşılaşmalara da yoğun ilgi göstermesiyle alkış topluyor.

Hollanda biletleri tükendi

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde A Grubu 8’inci maçında Türkiye’nin pazar günü Hollanda’yla yine Torku Arena’da karşı karşıya geleceği maçın biletleri tükendi. İspanyol hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz’un yöneteceği karşılaşmanın biletlerini günler öncesinde bitiren futbol severlerin, bu mücadele için özel olarak görsel şov hazırlığında olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ