MENÜ

Arda Turan: Artık kolay maç yok

Milli futbolcu Arda Turan, 1-1 biten Letonya maçı sonrası açıklamalar yaptı.

Arda Turan: Artık kolay maç yok

2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu maçında konuk ettiği Letonya ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım'da kaptan Arda Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Konya Arena'daki mücadele sonrası konuşan Ay-Yıldızlı futbolcu, "Denedik, her şeyi yaptık ama olmadı Pazar günü önümüzde bir şans daha var. Bu duruma Hollanda'ya 1 puan daha yaklaştık diye bakmak lazım. Takımda çok büyük bir üzüntü var. Çok fazla pozisyon bulduk. Bu seviyelerde bu kadar pozisyon kaçırırsanız kazanmak zor oluyor. Artık dünyanın hiçbir yerinde kolay maç yok. Her maça ciddi şekilde hazırlanmalıyız. Biz her turnuvaya katılan bir ülke değiliz. Konya halkına destekleri için teşekkür ederim. Pazar günü elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Biyonik kaptan!

A Milli Takımımız’ın en önemli oyuncuları arasında yer alan ve oynayıp oynamayacağı çok merak edilen Arda Turan, mücadelede ilk 11’de sahaya çıktı. Geçen sezon en son maçını, Ay-Yıldızlı forma altında 12 Haziran 2015’te Kazakistan deplasmanında oynayan Arda, 88. dakikada golünü atarak, 1-0’lık galibiyetin kahramanı olmuştu. Sonrasında 41 milyon Euro’ya Atletico Madrid’den, Barcelona’ya transfer olan tecrübeli futbolcu, Katalan ekibinin transfer yasağı sebebiyle şu ana kadar ne hazırlık maçlarında ne de resmi maçlarda oynayamadı. Buna rağmen Fatih Terim, kaptanını aday kadroya aldı. Arda, milli takımımıza katılmadan önce de 3 hafta sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunuyordu. Hatta Barça’dan alınan özel izinle İstanbul’a erken gelip, tedavisine burada devam etmişti.

83 gün sonra sahada

Milliler’in son 3 idmanında takımla çalışan yıldız oyuncu, tam 83 gün sonra ilk kez bir maça çıktı. Fazlasıyla maç eksiği olmasına rağmen sahada hiç sırıtmayan Arda, oldukça etkili bir performans ortaya koydu. Kimi zaman yorulsa da, hücuma katkı yapmak için elinden geleni yapan 28 yaşındaki oyuncu, Letonya savunmasına karşı tehlike dolu anlar yaşattı. 86’da rakibin kramponu sağ gözünün altına gelen deneyimli oyuncu, 90 dakika sahada kaldı. Ancak tribünlerin de alkışlarını toplayan 10 numaramızın çabası, galibiyet için yetmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ