MENÜ

Şampiyon sporcuyu milli takıma almadılar!

Türkiye şampiyonu sporcu Sami Hamidi, dünya şampiyonasında yarışacak milli takım kafilesine alınmadı!

Şampiyon sporcuyu milli takıma almadılar!

Sami Hamidi... Küçük yaşlardan beri Türkiye'yi ve KKTC'yi birçok yarışmada başarıyla temsil etti. Vücut Geliştirme yarışmalarının önemli bir kolu olan "Atletik Fizik" kategorisinde üst üste iki kez Türkiye Şampiyonu oldu. Avrupa'da da 2. lik elde ederek ülkemize önemli bir derece kazandırdı.

Türkiye'nin şampiyon sporcusu Sami Hamidi, dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmek için hazırlanıyordu ancak "skandal" şeklinde nitelendirilebilecek bir kararla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin Vücut Geliştirme şampiyonu olan genç sporcu Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından dünya şampiyonasında yarışacak milli takım kafilesine alınmadı.

Federasyonun aldığı bu karara oldukça üzüldüğünü belirten Hamidi, olayın sadece bir yanlış anlaşılmaya dayandığını söyledi.



Olay şu şekilde gelişiyor:

Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, 04-07 Eylül 2014 tarihleri arasında Yalova'da gerçekleştirilen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası öncesi düzenlenen seramonide bayrağı Sami Hamidi'nin taşımasını istiyor. Sami Hamidi de bu görevi alarak bayrağı boynuna takıp koşar ardım yerini alarak beklemeye geçiyor.

O esnada görevli bir antrenör gelerek Hamidi'ye seramoninin uzun sürebileceğini söylüyor. Ancak Hamidi'nin yarışacağı sikletin podyum vakti seramoniden hemen sonra. Vücuttaki kasların daha belirgin ve şişkin görünebilmesi için podyumdan önce ısınma hareketleri yapmak gerkiyor. Sami Hamidi, bayrak tuttuğu sırada rakipleri ısınmak ve podyuma hazırlanmakla meşgul oluyor. Hamidi ise elinde bayrakla bekliyor.

O sırada Sami, hocasının yanına giderek, "Hocam benim sikletim seramoniden hemen sonra. Bayrağı başka bir arkadaşıma devretmem mümkün mü?" diye soruyor. Hocası da bunu federasyon başkanına sormak için gidiyor. İşte ne oluyorsa o andan sonra oluyor.

Yanlış anladı, kovdu!

Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, hızla Sami Hamidi'nin yanına gelerek, "Sen bayrağa nasıl saygısızlık yaparsın! Bu bayrak için insanlar ölüyor. Sen yarım saat bayrağı mı tutamayacaksın?" diye kızmaya başlıyor.

Hamidi ise, "Hocam beni yanlış anladınız Ben saygısızlık yapmak istemedim. Sadace böyle bir imkan var mı diye sordum." diyor ve özür diliyor. Başkan ise bayrağı Hamidi'nin elinden alarak gitmesini söylüyor.



Çıktı ve şampiyon oldu

Genç sporcu, bu olaydan sonra podyuma çıkıyor ve Türkiye Şampiyonu oluyor. Ancak şampiyon olmasına rağmen dünya şampiyonasına gidecek milli takıma alınmıyor.

Bu sene yarıştırılmayacak

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, bu sene Mersin'de düzenlenecek. 3-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyonada Sami Hamidi yarıştırılmayacak.

Hamidi'nin yarıştırılmamasına gerekçe olarak KKTC'deki yarışmalara katılmaması gösteriliyor. Yetkililer, Türkiye'deki şampiyonada yarışacak bir yarışmacının öncelikle KKTC'de yarışması gerektiğini, prosedürün bu şekilde olduğunu söylüyor.

Ancak Hamidi ise daha önce hiçbir şekilde böyle bir muamele yapmadıklarını ve Türkiye'deki şampiyonalara bu zamana kadar KKTC'de yarışmadan katıldığını ifade etti.

'Yanlış anlaşılma yüzünden olay bu kadar büyütülmemeliydi'
Olaya şahit olanlardan ulusal hakem Derya Ağaoğlu Fafal, Kıbrıs Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Seramonide yaşandığı söylenen bayrak olayında ben de vardım. Seramonu uzadı ve Hamidi'nin yarışması hemen sonraydı. Sami'nin yarışmaya çıkacağı için ısınması gerekliydi. Bu nedenle bayrağı başka bir arkadaşına vermek için izin istedi. Yaşanan olay bu. İki federasyonun işbirliğiyle bahaneler üreterek Sami'ye iftira attılar. Soruşturma yapmadan, kimsenin görüşü alınmadan böyle bir ceza verdiler.

Defalarca özür diledi ve açıklama yaptı. Bu olaya şahit olanlara sorulmalıl. Kesinlikle bayrağa bir saygısızlık olmadı. Bu olay büyütülerek Sami şampiyon olmasına rağmen dünya şampiyonasına götürülmedi ve şimdi yine aynı sorun. Bir yanlış anlaşılma yüzünden olay bu kadar büyütülmemeliydi."

Burak Köse / fanatik.com.tr ÖZEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ