MENÜ

Hayrettin Kozak: Başkanın istifası isteğine katılmıyorum

Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni transfer Kevin Grosskreutz'a, FIFA Transfer Eşleştirme Sistemi'ne imzası eksik evrak yüklenmesi nedeniyle lisans çıkaramamasına tepkiler sürüyor.

Hayrettin Kozak: Başkanın istifası isteğine katılmıyorum

Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu başkanı İrfan Aktar, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ciddi bir bürokratik hatanın meydana geldiğini söyledi.

"Anladığım kadarıyla tamamen bürokratik ve yapılmaması gereken bir hata" diyen Aktar, "Tabii ki burada sorumlu olan yönetim. Bu işlemi yapan arkadaşı onlar göreve almışlar ve çalıştırmışlar. İyi denetlemeleri gerekirdi. Gayet nahoş bir iş" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek hafta Galatasaray Kulübü Divan Kurulu’nun eylül toplantısının yapılacağını hatırlatan Aktar, "Mutlaka başkan Dursun Özbek gerekli açıklamaları yapacaktır. Ortada bir kabahat varsa, sorumluluğunu da sebep olan kişi alır. Bu, başkan da, yönetici de olabilir. Oldukça can sıkıcı bir durum olduğunu görüyorum ama maalesef gerçekleşmiş" diye konuştu.

Eski başkan adaylarından sert tepki

Galatasaray Kulübü’nün son yapılan genel kurulunda Dursun Özbek’in rakipleri olan başkan adayları Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan, Kevin Grosskreutz olayına sert bir dille tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüpte yıllardan beri gelen, kulüp içinde yetişme ve sonra başkan seçilme geleneği olduğunu ancak bu durumun Ünal Aysal’la birlikte son bulduğunu anlatan Turgay Kıran, "Galatasaray’ı iyi tanımayan kardeşlerimizin yönetimlere gelmesi, bu sıkıntıların doğacağına yönelik sinyalleri vermişti. Grosskreutz olayı, aslında son derece basit bir işlem ama Galatasaray o kadar acemice yönetiliyor ki, bunu bile yapacak profesyonelleri getiremiyorlar" şeklinde görüşlerini aktardı.

Yaşanan durumun görülenlerden sadece biri olduğunu savunan Kıran, şunları söyledi:

"Bakalım görünmeyen neler var. Galatasaray, kulübü tanımayanların elinde devam ediyor. Bu kulübü yönetmek o kadar basit değil. Dursun Özbek çok kısa sürede yönetici ve başkan oldu. Ben şu an çok üzüldüm. Bunun bir sorumlusu olmalı. Taraftarlar, yönetimin istifa etmesi yönünde tepki gösteriyor. Bir oyuncuyu alamayacaksınız, son dakikaya kadar bekleyip, acemice bir hata ile lisansını bile çıkaramamışsanız, taraftara kızamazsınız. Bunu Özhan Canaydın döneminde yönetimdeyken biz de yaşadık. Taraftarlar, Galatasaray imajının her zaman yükseklerde olmasını bekler. Sportif anlamda tüm başarılar, dördüncü yıldız sizde ama bu kullanılamıyor. Galatasaray’ın imajı, böyle saçma sapan, ucuz hatalarla yerle bir ediliyor. Aslında bunu düşünmesi gereken Dursun Özbek de değil, daha yukarıdaki ağabeyler. Bu şekilde gidişat hiç iyi değil."
Sarı-kırmızılı kulübün bir diğer eski başkan adayı Ahmet Özdoğan, Kevin Grosskreutz olayında sorumluluğu olan kişi ya da kişilerin bir an önce istifa etmeleri gerektiğini savundu.

Elde edilen başarılarda hep ön planda bulunan başkan Özbek’in, bu başarısızlık durumuyla ilgili de çıkıp açıklama yapması gerektiğini kaydeden Özdoğan, "Bu olayın sorumlusunun ya da sorumlularının kim olduğunu açıklamaları lazım. Bir tane gariban profesyoneli işten çıkarmakla da olmaz. Sorumlu yönetici açıklanmalı ve gereği yapılmalı. Bu, başkan da olabilir, bir başka yönetici de. Her kim ise görevini bırakmalı" ifadelerini kullandı.
Özdoğan, camianın ancak başkan Özbek’in yapacağı bir açıklamayla tatmin olacağını dile getirirken, "İlla başkanın istifa etmesini isteyemezsiniz ancak sorumluları da bulunmalı. Eğer o sorumlu yönetici başkansa, o da istifa etmeli" şeklinde görüş belirtti.

Kozak: "Kulüp başkanının istifası isteğine katılmıyorum"

Galatasaray Kulübü’nün önde gelen isimlerinden, divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak, Kevin Grosskreutz olayının vahametine dikkati çekerken, başkan Dursun Özbek’in istifaya davet edilmesine ise karşı çıktı.

Kozak, "Alman futbolcunun transferinde yaşanan olaylar kelimenin tam anlamıyla bir skandal, hatta daha da ileri gideyim, rezalet niteliğindedir. Bunun aksini söylemek maalesef mümkün değil" derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takip ettiğim kadarıyla ciddi bir kitle, bu olay dolayısıyla kulüp başkanının istifasını talep etmekte. Konuyla ilgili olumsuz duygularım ne olursa olsun, sadece bu olay dolayısıyla kulüp başkanının istifası isteğine asla katılmıyorum. Bu kadar basit değil. Galatasaray Kulübü’ne yeni bir başkanın gelişi de sıradan bir olay değildir. Olay dolayısıyla olumsuz duygularımızı dizginleyip, konuya mantıkla bakmamız gerekmektedir. Yönetimin başarılı ya da başarısız olduğuyla ilgili sağlıklı değerlendirmeyi, bu sezon sonuna kadar olan süreçte fazlasıyla yapma imkanı olacaktır."
Özbek’in istifa etmesi durumunda kulüpte bir belirsizlik dönemi yaşanacağını ve bunun da fayda sağlamayacağını ileri süren Kozak, "Burası başkan tarlası değil. Seçim geldiği zaman herkes, ’şimdi ne olacak?’, ’kulüp ortada mı kaldı?’ diye soruyor. Lig henüz yeni başlamışken, Şampiyonlar Ligi maçları yaklaşırken, başkan peşine düşmenin zamanı mı? Yönetim göreve başlayalı henüz 3 ay oldu. Biraz süre tanımak ve sezon sonu karar vermek lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ