MENÜ

FLAŞ! Fatih Terim çıldırdı!

Milli Takımımız, Letonya ile berabere kalırken Milli Takımlar Futbol direktörü Fatih Terim'in sinirli halleri gözlerden kaçmadı.

FLAŞ! Fatih Terim çıldırdı!

Milli Takımımızın Letonya ile oynadığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçının sonlarında kalemizde gördüğümüz gol tüm moralleri bozarken Milli Takımlar Futbol direktörü Fatih Terim'in sinirli görüntüleri gözlerden kaçmadı.

Milliler oldukça kritik bir maça çıkmışlardı ancak öne geçtiğmiz maçta üstünlüğümüzü koruyamadık ve bir puanla sahadan ayrılmak zorunda kaldık. Karşılaşma sonunda sinirlenen Fatih Terim kulübeye sandalye fırlattı. Tecrübeli teknik adam, Hakan Çalhanoğlu'nun son dakikalarda da kullandığı frikiğe bakamadı.

'Yazıklar olsun'

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Fatih Terim özellikle maçın hakemlerine oldukça sert sözler söyledi. Letonya maçı sonrası oldukça sinirli gözüken Terim, maç ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte deneyimli teknik adamın açıklamaları;

Milli Futbol Takımının Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçı yorumlayan teknik direktör Fatih Terim, "Çok basit açıklamamız. Bu tip maçlarda iki farklı öne geçmezseniz zor kazanırsınız. Eğer golü erken bulursanız sorun yok. Ama son dakikalarda golü bulursanız, panik olur ve psikolojik olarak geri çekilirsiniz. Defansı da iyi beceren bir ülke değiliz. Buna rağmen 2.3.5.6.7.'yi kaçıran bir takım olduk. Çok iyi oynadık, çok da gol kaçırdık; ama 1-1 bitirdik. Bunun bahanesi olamaz. Hollanda da yenilmiş. Olmadı, yakışmadı, bizde iyi durmadı" dedi.

Burak'ın penaltı olan pozisyonunda hakemin ofsayt kararına sert tepki gösteren Fatih Terim, "O pozisyon ofsayt hiç değil. Kalecinin sarı kart gördüğü pozisyonda 10 kişi kalacaklar ve penaltı kazanıyorsun. Şimdi iki tane İsveçli hakemler var. Bu pozisyon için de yazıklar olsun. Türk hakemlerine herkes çöküyor. Bu iki tanesi, UEFA bu iki arkadaşla ilgili ne yapacak bilmiyorum. Arda'yı hatırlayalım. İzlanda maçında kırmızı kart gösteriyor. O maç geçtiği için konuşuyorum, böyle hakemler buralara az. Bu seviyelerin hakemi değil. Buradaki büyük takım ile küçük arasındaki farkı böyle pozisyonlar belirler. Letonya bizim kantarımızdaki bir takım değil; ama bu hakem konusunu biraz da biz söyleyelim. Bunun pardonu var mı? Kaç tane böyle pozisyon oldu da bu pozisyonu vermiyor. İkisi de İsveçli. İki İsveçli bizim canımızı yakmıştır hatta bizi doğramıştır. İzlanda 2 sarı kart, kırmızı tamam. Bunları yap, 4-0 kazan ne hakem kalır, ne birşey ama bunlar da canımızı yakıyor"
ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen: İstatistik ne kadar önemli

A Milli Futbol Takımı'nın iyi oynadığını vurgulayan Fatih Terim, "İyi bir takım olmaya adayız; ama buraları geçmeliyiz. Biz, Hollanda maçına 11-10 puanla girsek, ikinci bir sonuç da bizim lehimize olsa, bu hem oyunumuza hem psikolojimize yansır. Artık kazanmaktan başka çaremiz yok. Hiç bir zaman kuşkumuz zolmayacak. Buradan galibiyetle ayrılmamız gerekir, halkımıza ve ülkemize keyifli bir gece yaşatmak istiyorduk. Konya halkına çok teşekkür ediyorum. Pazar günü Hollanda ile oynayacağız. İlk maçta onların sahasında Huntelaar'ın çok basit bir golü vardı, kafasına çarpıp ağlara giden bir gol var. Şimdi Pazar günü Hollanda maçında kazanmak için her şeyi deneyeceğiz; ama yazık oluyor" diye sözlerini bitirdi.



FOTOĞRAF: MURAT AKBAŞ

Haberin Devamı
YORUM YAZ