MENÜ

Simon Kjaer: Transferimi son anda öğrendim

Fenerbahçe'ye gelmeden önce güvenlik kaygısı taşıdığı belirtilen Simon Kjaer, böyle bir olayın söz konusu olmadığını dile getirdi. Sürmene'deki silahlı saldırıya değinen Danimarkalı savunmacı, “Dünyanın tanıdığı bir kulüpten garanti istenir mi?” dedi. 26 yaşındaki yetenek, Türkiye'de ve Avrupa Ligi'nde şampiyonluğu hedeflediklerini vurguladı.

Simon Kjaer: Transferimi son anda öğrendim

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, hedefleri büyük bir kulüpte oynamanın üzerinde bir baskı kurduğunu söyledi.

Sarı-Lacivertliler için tek başarının ‘şampiyonluk' olduğunu vurgulayan başarılı defans, “Fenerbahçe'nin ortamını gördüğünüzde bunun sebebini çok rahat anlıyorsunuz. Sadece futbol takımı değil. Türkiye'de birçok insan için adeta yaşamın parçası.” dedi. Danimarka'nın Euro 2016 elemelerinde yapacağı Arnavutluk ve Ermenistan maçları için milli takımda bulunan 26 yaşındaki yıldız futbolcu, Zaman'a bir aylık İstanbul yaşamını anlattı. Konuşmamıza Türkçe ‘merhaba' ile başladık, Danimarkaca ile sohbetimize devam ettik. Kjaer Fenerbahçe'nin hedeflerinden Avrupa'daki beklentilere kadar merak edilenlere samimi cevaplar verdi.

Transferimi ben de son anda öğrendim!

Fenerbahçe ile görüşülürken millî takım kampındaydım. Sırbistan ile oynayacağımız maç önemliydi. Menajerimden karşılaşma bitene kadar transferimle ilgili beni bilgilendirmemesini ilettim. Fenerbahçe sürpriz oldu; fakat adının büyüklüğü ve futbol geçmişi düşünmeden ‘evet' dememi sağladı.

İyi takımız, şampiyon olacağız.

Fenerbahçe için tek başarı şampiyonluktur. Fenerbahçe'nin ortamını görünce başarının sadece şampiyonluk olduğunu anlıyorsunuz. Avrupa UEFA Ligi'nde sonuna kadar gitme amacındayız. Bunu başaracak kadroya sahibiz. Van Persie, Nani ve Diego gibi yıldızlarla birlikte oynamanın mutluluğunu yaşıyorum. Fenerbahçe sadece futbol takımı değil. O kadar çok insanla alakalı ki her gün bunu görmek, hissediyor olmakla birlikte havasını soluyorum. Yeni bir kültürü öğrenmek, pozitif şeylere tanık olmak mutluluk veriyor. Zamanla daha çok şeyler öğreneceğime inanıyorum.

Devler Ligi şansımız yüzde 50'ydi.

Shakhtar Donetsk'in zor bir rakip olduğunu biliyorduk. Son dönemde Avrupa futbolunda üst düzey performans gösteren bir ekipti. Deplasmanda 3-0 yenildik. Kimse skora bakıp da ‘Fenerbahçe kötü oynadı' demiyor. Oyunu skora yansıtamamanın üzüntüsünü duyduk. Kırmızı kart cezamdan ötürü arkadaşlarımızı yalnız bıraktığım için ayrıca çok üzgünüm. Kesinlikle bir daha böyle bir durum söz konusu olmayacak, böyle bir hatayı tekrarlamayacağım. Elbette Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak bizde bir hayal kırıklığına yol açtı. Dezavantajımız, süreye ihtiyacı olan, yeni oyunculardan kurulu bir grup olmamızdı. Zaten birlikte oynamaya başladıktan sonra taşlar yerine oturdu. Taraftarımızı mutlu edecek bir futbol ortaya koyacağız.

Pereira ne istediğini bilen bir teknik adam.

Vitor Pereira, oyuncularından ne istediğini çok iyi bilen, onların özelliklerinin farkında olan bir teknik adam. Kafasındaki sistem ve oyun stilini uygulatabiliyor. Oyuncularla yakından ilgileniyor. Şaşırtıcı derecede uyumlu çalışan bir topluluğuz.

Güvenlik garantisi söz konusu değil.

‘Fenerbahçe'ye gelmek için saldırı olmayacak garantisi istediğim' yazıldı. Bu kesinlikle yalan. Bunu tekzip ettim. Şu ana dek sizin dışınızda herhangi bir Türk basın mensubuyla konuşmadım. İfade etmediğim cümleleri, maalesef benimle görüşmeden haberleştiriyorlar. Fenerbahçe gibi dünyanın tanıdığı bir kulübe gitmek için böyle bir talepte bulunulur mu? O olay münferit ancak ciddi bir olay. Ümit ederim hiçbir camianın başına gelmez.

İstanbul mükemmel.

Fransa'nın Nice kenti İstanbul'a kıyasla sakin. İstanbul gerçekten dünyada benzeri az olan bir yer. Anadolu yakasında kalıyorum. Güzel hava ve mükemmel yemeklerin tadını çıkarıyorum. Taraftarın havaalanında beni karşılaması alışık olmadığım bir durumdu ve asla unutamam. Ailemle vakit geçiriyorum. Dışarıda medyanın ilgisinin üzerimde olacağını bilerek dikkatliyim (gülüyor).

Formayı kaptırmam.

Lige biraz da şanssız girdim. (Rizespor mücadelesinde kendi kalesine attığı golü kast ediyor) Futbolda bazen talihsizlikler oluyor. Kadroya alınmama gibi bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Elbette kimsenin yeri garanti değil ama çalışıp formayı kimseye vermeyeceğim.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ