MENÜ

'Ronaldo'dan iyi'

Avrupa ve Dünya Kickboks Eski Şampiyonu ve bireysel sporcu eğitmeni Ara Karanfil'e sosyal medyaya damga vuran Nani'nin 'görsel şovunu' sorduk... Ünlülerin çalıştırıcısı olarak bilinen Karanfil, çok çarpıcı detaylar verdi ve uzman görüşlerini aktardı:

'Ronaldo'dan iyi'

*Bence Nani, bir futbolcunun ve sporcunun güç merkezinin karın kasları olduğunun bilincinde. Zira vücudun dayanıklılık, denge ve güç merkezini karın kasları yönetir. Bu bağlamda Nani birçok futbolcuya örnek teşkil edecek mide kaslarına sahip.

*Tabi ki genetik bir miras söz konusu ama bunun farkına varıp daha iyisini sağlamak, geliştirmek de sporcu adına özel bir durum. Böyle bir formu korumak gerçekten de ekstra çalışma gerektirir. Benim tahminim günde rutinlerin dışında en az 1000 mekik çalışıyordur.

*Sadece egzersiz ile olacak işler de değil. Bunun için müthiş bir yiyecek-içecek özeni de gerekiyor. Yağ oranı sanırım 5.5-6 civarında. Bu da sporcu için zirve noktası demek.
*
Böyle durumlarda akıllara hep Ronaldo geliyor. Onu da yakından incelediğimizde farklar var. Ronaldo da iyi bir vücuda sahip ama Nani 2 tık önünde onun. Ronaldo ancak sıktığında bu kasları görürsünüz, Nani ise yürürken bile net.

*Karın bölgesindeki kaslar en nankör kaslardır. 2 hafta çalışmayın görüntü kaybolur. Ama bu noktaya gelmek için ise yıllarca çalışmanız gerekebilir.

*Spor ciddi ve disiplin gerektiren bir iş. Nani bu anlamda da örnek olabilir. Disiplinli yapılan her sporun karşılığını alırsınız. Çalışkan sporcular hangi sporu yaparsa yapsın mutlaka yakın çevrelerini de etkiler.

Serhat Demirtaş



(Ara Karanfil, birçok oyuncuyu rollerine hazırlıyor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ