MENÜ

Real Madrid - Manchester United savaşının ayrıntıları

Geç kalınması nedeniyle gerçekleştirilemeyen David De Gea transferinin perde arkası oldukça çalkantılı.

Real Madrid - Manchester United savaşının ayrıntıları

İşte fiyaskoyla sonuçlanan David De Gea transfer çalışmasının perde arkası:

PAZAR - David De Gea Madrid'e uçtu. Milli maç için Salı akşamı takım arkadaşlarıyla buluşması gerekiyordu. Bu arada iki kulüp anlaştıktan sonra Madrid futbolcusu olarak basına tanıtılacaktı. Keylor Navas'ın Amerika'ya giderek Kosta Rika - Brezilya maçında oynaması beklenirken kulüpten "Biletini iptal et De Gea transferinin sonucuna kadar Madrid'te kal" deniyor.

PAZARTESİ SAAT 11 - Real United'la görüşmelere başlıyor, De Gea transferi için United Navas'ı istiyor.

PAZARTESİ SAAT 1.39 - Real ve United her konuda anlaşmaya varıyorlar De Gea ve Navas için. Madrid kontrat evraklarını United'a gönderiyor. Anlaşma çok çabuk yapılıyor. De Gea daha önceden kendi istekleri için Real'le anlaşmış durumda. Geriye sadece Navas-United anlaşması kalıyor.

PAZARTESİ SAAT 9.42 - United'ın kontratı Real'e geri göndermesi 8 saat alıyor. Nedeni, Navas ile istekleri konusundaki görüşmeler. Navas, menajeri Ricardo Cabanas, avukatlar, Real Ceo'su Jose Angel Sanchez Barnebau'da bekliyorlar. Navas'ın avukatları United'ın önerdiği bazı maddelerden memnun kalmıyorlar. Bu nedenle vakit kaybediliyor. En sonunda United Madrid'e kontratı gönderiyor.

PAZARTESİ 9.44 - Madrid iki oyuncunun mukaveleyi imzalamasını bekliyor. De Gea zaten Madrid'de kız arkadaşı Edurne Garcia ile birlikte olduğu için mukaveleyi imzalıyor ardından Navas da mukaveleyi imzalıyor.

11.32 - İmzalanmış kontratlar United'a gönderiliyor. Transferin bitmesine 30 dakika var. United'a göre David de Gea bazı evrakları imzalamamış görünüyor.

İki kulüp FİFA'nın istediği Transfer Matcimg System (TMS) kaydını yaptırıyorlar.

Bu evrakları kaydettirdikten sonra transferin bitimine kalan bir saatte Madrid, De Gaa'nın İspanya ligi (LPF) e kaydını yaptırmak için biraz geç kalacaklarını bildirmek zorunda.

Real, LPF ile hiçbir şekilde kontak kurmuyor.

11.40
- Madrid'in bazı mukavele maddelerini değiştirdiği için zaman geçiyor ve United, Navasın menajerinden kaynaklandığını belirtiyor. Tekrar kontrat yapılıyor ve ıslak imzalar bekleniyor.

11.55 -Transferin bitimine sadece 5 dakika var bütün yazışmalar ve kontrat tamamlanıyor ve United'a gönderiliyor.

GECE YARISI


Gece yarısına beş dakika kala United, De Gea'nın evraklarını İspanyol ligi (LPF) e gönderiyor.

12.02 - Real de aynı şekilde (LPF) e kontratı göndermek istiyor fakat saat 12 yi 2 geçiyor ve transfer için verilen müddet sona eriyor.

KONUNUN UZMANLARI NE DİYOR

İki kulüp online formları aynı anda ve arka arkaya FIFA bilgi merkezine verebilirlerdi. Bir kulübün diğerini beklemesi saçmalık. İki taraf bütün bilgileri aynı olmak şartıyla gönderdikten sonra FIFA'dan yetki alabilirlerdi deniyor.

12.26 - Madrid, TMS in kapandığını söylüyor ve onlardan De Gea transferi için sistemi açmalarını istiyor.

12.28 - Madrid, LFP'ye bazı dökümanlar gönderdiğini söylüyor fakat LFP Madrid tarafının kendilerine 'Geç kalacaklarını belirten herhangi bir döküman göndermediğini belirtiyor. Ardından Madrid dökümanların 11.59 da ancak yetiştirebildiklerini belirtiyor.

DÜN

Madrid, 10 maddelik bir açıklamayla United'ın sorumlu olduğunu bildiriyor.

ACI GERÇEK - David De Gea, tekrar haftaya United antrenmanında kaleci antrenörü Frans Hoek ile çalışmak zorunda. Navas ise dün sabah Real ile antrenmana çıktı.

Edip ADANIR - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ