MENÜ

Marians Pahars: Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var

Letonya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın karşılaşacakları Türkiye'nin zor da olsa gruptan çıkma şansının olduğunu söyledi.

Marians Pahars: Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var

Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu’nda düzenlenen ve futbolcu Antons Kurakins de yer aldığı basın toplantısına katılan Pahars, takımının Türkiye maçına hazır olduğunu dile getirdi.

Pahars, yaptığı 6 maçta 8 puan toplayan ve lider İzlanda’nın 7 puan gerisinde bulunan Türkiye’nin zor da olsa gruptan çıkabileceğini aktararak, "Türkiye’nin matematiksel olarak şansı devam ediyor. Tabii ki sizin için bir zor durum. Bunun farkındayım. Açıkcası bu bizim takımımızın sorunu değil. Tabloya baktığımız zaman ne kadar zor görünse de Türkiye’nin şansının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Türkiye maçında oyuncularının iyi performans sergileyeceğini ileri süren Pahars, "Benim için Türkiye’de olmak çok mutluluk verici bir duygu. Türkiye’nin tamamen bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de nereye giderseniz gidin insanların futbola bağlılığını görebiliyorsunuz. Maçlarınız ve oyuncularınız çok kaliteli. Türkiye, çok sevdiğim bir ülke. Antrenörlük yapmak için çok iyi bir ülke olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- "Arda’nın Barcelona’da oynayamaması bizin için avantaj değil"

Pahars, Arda Turan’ın 41 milyon avroya transfer olduğu Barcelona’da transfer yasağı sebebiyle forma giyememesinin kendileri için bir avantaj olmadığını kaydetti.

Arda’nın kaliteli bir futbolcu olduğuna vurgu yapan Ukraynalı teknik adam, "Arda’nın şu an kendi takımında oynayamasa da A Milli Futbol Takımı’nda oynadığı müddetçe oyuna etkisi olacaktır. Her zaman oyuna katkı sağlayabilen bir oyuncu. Bizim maçımızda oynadığı takdirde takımına güç katacaktır" şeklinde görüş belirtti.

Letonyalı futbolcu Antons Kurakins de takım olarak çok heyecanlı olduklarını, Türkiye müsabakasını uzun zamandır beklediklerini ve maça kendilerini hazır hissettiklerini dile getirdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ