MENÜ

Fatih Terim: Arda için Enrique'yi aradım

Letonya maçı öncesi A Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim ve oyuncular Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim: Arda için Enrique'yi aradım

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında yarın Letonya ile karşılaşacak A Milli Takımımız'da teknik direktör Fatih Terim ve oyuncular Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz basın toplantısı düzenledi.

Ay-Yıldızlılar'ın teknik patronu ve milli futbolcuların demeçleri şöyle:

'Letonya'daki maçı kazanamadık, bunu değiştireceğiz'


Oğuzhan Özyakup: Letonya’ya karşı ilk maçta birçok pozisyona girdik ama kazanamadık. Bunu yarın degiştireceğiz. Konya halkına teşekkür etmek istiyorum, bizi coşkuyla karşıladılar. Stadyum da harika.

***

'İyi hazırlandık'


Serdar Aziz:
Yarın rakibimizden daha iyi oynayıp, topu iyi kullanıp erken gol bularak kazanmak istiyoruz. Konya’da müthiş bir taraftar desteği olacak yarın. İyi hazırlandık. Yarınki maçı kazanacağız.

***

'Bu tip maçları çok oynadık'


Fatih Terim:
İlk maçta oyununu başında bulduğumuz fırsatları değerlendiremedik. Olmayınca olmuyor. Yarın oyuncularımın işi bu noktaya getireceğini düşünmüyorum. Galip gelip hep beraber Pazar gününü bekleyeceğiz. Bu tip maçları çok oynadık. Çok şükür çoğundan da alnımızın akıyla çıktık.

'Enrique'ye teşekkür ediyorum'


Birçok oyuncumuz sıkıntılı ama bu sebeplerin çok dışında bu iki maçı tasvir ediyorum. Ozan, Volkan, Gökhan hatta yarın konuşacağım Şener belki riske atmayıp Hollanda maçına mı bırakacağız... Karar vereceğiz. Sakatlarımız var ama bu tarz maçlar oynamayan oyuncular için bir şans milli forma özlemlerini gidermeleri açısından. Arda'nın durumu bildiğimiz bir şeydi. Sakatlığı bizi sıkıntıya soktu. Luis Enrique'ye teşekkür ediyorum. Telefonla konuştuğumda bana 'Tercihiniz böyleyse saygı duyarız' dedi.

'Cenk'e ne kadar önem verdiğimi bilseler...'


Milli takım seçmeleri haftanın karması demek değildir demiş Metin Tekin. Tam olarak durum bu aslında. Keşke onlar, benim Cenk'e ne kadar önem verdiğimi bilseler. En akıllı beyanatı da kendisi vermiş. Ona da aferin, doğrusu bu. Batuhan alınır da Cenk nasıl alınmaz diye düşünenler tamamen felaket. A ve B planı olmazsa C planını uygulamak için Batuhan'ı kullanmak dışında hiçbir şansımız yok. Bunun için aldım.

'Jest için milli takıma oyuncu alınmaz'


İki maçtan da çok ümitliyim. Hele ki bizi böyle karşılayan Konya halkını görünce olayın daha da güzel olacağına inanıyorum. Penaltıcımız, frikikçimiz belli. Futbol aynı zamanda enstantane oyunudur. O an futbol bir şey emreder, futbolcu onu kullanır. Tam vuruşa hazırlanırsınız, arkadan biri gelir 'İçime doğdu' der. Öyle bir şey yok. Her şey bir taktik içinde olur. Konya'dan Vedat'ı ve Ömer Ali Şahiner'i takip ediyorum. Ama jest için milli takıma oyuncu alınmaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ