MENÜ

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol, Avrupa'yı hedefliyor

Demir İnşaat, 2015-2016 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) mücadele edecek "Büyükçekmece Basketbol"a hem isim hem de forma sponsoru oldu.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol, Avrupa'yı hedefliyor

Takım, bu yıl "Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol" ismiyle devam edecek.

Park Bosphorus Otel’de sponsorluk imzalarının atılması için düzenlenen basın toplantısına Büyükçekmece Basketbol ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir katıldı.

Etkinlikte konuşan Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı Onursal Başkanı Hamit Demir, spora verdikleri desteğin doğrudan gençlere verilmiş bir destek olduğuna inandıklarını belirterek, bu şekilde sektörde göstermiş oldukları başarıyı farklı sosyal alanlara da taşıdıklarını söyledi.

Demir İnşaat’ın adını sadece şantiyelerde değil, basketbol sahalarında ve spor salonlarında da sıkça duyulacağını dile getiren Demir, sponsor oldukları Büyükçekmece Basketbol’un hızlı bir atak yaparak sadece 3 yılda süper lige çıkma başarısını gösterdiğini hatırlattı. Demir, yakın zamanda böyle bir başarının başka takımlarca yakalanmadığını kaydederek, "Böyle gurur verici başarılara imza atan bir takıma ismimizi vererek daha da büyük başarılara birlikte ulaşacağımıza inanıyoruz. Takımın dününe ve bugününe tanık olduğumuzda başarı öykülerinden oldukça etkilendik" dedi.

Takımın yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler esnasında, takımı daha yakından tanıdıkça başarılı bir ekip olduklarını gördüklerini belirterek, bu işe takım hala başarıya aç olduğu için girdiklerini, Büyükçekmece Basketbol’un bu yıl çok iyi yerlere ulaşarak sezonu tamamlayacağına gönülden inandığını vurguladı.

"Sponsorluk ilk olarak 1 yıllık"

Demir, "Burada sadece Büyükçekmece Basketbol ile birşeyler yapmak değil ilçedeki diğer çocuklarımızın da başarılı olmasını istiyoruz. 3 yılda süper lige çıkılıyorsa bunun onuru, gururu başta Hasan Akgün’e, daha sonra koç ve basketbolcularına ithaftır. Bu yıl Allah nasip ederse bu delikanlılara destek olacağız. Elimizden geleni yapacağımıza herkes emin olsun" diye konuştu. Sponsorluk anlaşmasının ilk olarak 12 aylık olduğunu dile getiren Demir, "Ama başarı gelirse bizim yapmayacağımız şey yok. Bir yıl ile kalmaz bu sponsorluk sonsuza kadar da devam eder. Yeter ki bu azim devam etsin" ifadelerini kullandı.

Demir, şöyle devam etti:
"Bundan önce hep inşaat sektöründeydik bugünden sonra gücümüz doğrultusunda sporda da olmaya karar verdik. Bunun ilk adımını Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol ile attık. Burada TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal’a ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onların maddi destekleri olmasa biz belki burada sposorluk anlaşması için oturamayacaktık. İnşallah bundan sonra başarılı oluruz ve ileride şampiyonluklar görürüz. Spor deyince zararlı şeylerden uzak ve topluma faydalı alanlar geliyor akla. Her spor dalı kendine göre çok başarılı ama basketbol seyircisiyle, oyuncusuyla, diğer ekipleriyle pırıl pırıl."



"Türk sporunun her alanda başarıya ulaşması için desteğe ihtiyaç var"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "İş adamlarımız spora destek olarak ülkenin geleceğine destek olmaktadırlar. Gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" dedi. Demir İnşaat’ın sektördeki başarısını Büyükçekmece Basketbol ile sporda da göstereceğini dile getiren Akgün, Türk sporunun her alanda başarıya ulaşabilmesi için iş adamlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akgün, Demir İnşaat’ten önce sponsorları olan TÜYAP’a teşekkürlerini sunarak, onların da desteğiyle bugünlere geldiklerini anlattı.

"Süper Lig’de tutunmak ve Avrupa’ya gitmek istiyoruz"


Hedeflerinin sportif başarıdan önce "centilmenlik" olduğunun altını çizen Akgün, bu konuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden örnekler verdi. Akgün, şöyle devam etti: "Centilmenlikten sonra Basketbol Süper Ligi havasını tanıyarak orada tutunabilmenin yollarını arayıp Avrupa liglerinden bir yerden başlamak istiyoruz. Herkes kazanmak için oynayacaktır, herkes sahaya galibiyet için çıkar. Biz de zamanla gücümüze güç katacak yeni dostlarımızla, kulübümüzün maddi gücünü yükselterek Türkiye’de ve Avrupa’da örnek bir basketbol kulübü ortaya çıkarmak ve bunu sürekli kılmak konusunda emin adımlarla yürüyebilmenin yollarını arayacağız. Desteklerinden dolayı Hamit Demir’e teşekkür ediyorum." Konuşmalardan sonra Demir ile Akgün sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza sonrası ise takım oyuncuları tek tek tanıtıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ