MENÜ

Türkiye-Letonya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası (Euro 2016) Grup eleme maçında Letonya ile karşı karşıya gelecek. Peki Türkiye Letonya maçı saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Fatih Terim önderliğindeki Milli takım antrenmanlarına devam ediyor. Letonya'nın ardından Hollanda ile karşılaşılacak. İşte Türkiye futbol Milli takımından en son gelişmeler ve Letonya maçı hakkındaki bilgiler.

Türkiye-Letonya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

A Milli Fubol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası (Euro 2016) kapsamındaki grup eleme maçında Letonya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımımız, Letonya ile önemli bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Mutlak 3 puan parolası ile Konya Büyükşehir Stadı'nda Letonya'yı ağırlayacak olan A Milli Futbol Takımımız 3 puanı hanesine yazdırıp üst sıradaki takımların puan kaybını bekleyecek. Peki Türkiye-Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Euro 2016 Eleme Grupları’nda A Grubu’nda yer alan millilerimiz kritik 2 maç için geri sayımı sürdürüyor. 3 Eylül’de Letonya ve 6 Eylül’de Hollanda ile oynanacak maçlar öncesi kampa girecek olan millilerde ilk hedef Letonya’yı yenerek 3 puan almak ve Hollanda karşısına iddialı çıkmak olacak.

3 Eylül’de saat 21:45’te başlayacak ve Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak Letonya maçıdan 3 puan ile ayrılması halinde millilerimiz puanını 11’e çıkaracak ve Hollanda’nın İzlanda karşısında puan kaybetmesini bekleyerek Hollanda ile oynanacak 6 Eylül’deki maça konsantre olacak.

3 Eylül Perşembe günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 21:45’te başlayacak… Mücadele Show TV’den yayınlanacak.

Fransa’da düzenlenecek olan Euro 2016 finallerine katılmayı hedefleyen A Milli Takımımız, A Grubu’nda bir kez daha kader maçına çıkacak. Elemelerde 4 final mücadelesinde boy gösterecek olan

Ay-Yıldızlılar, bu akşam saat 21.45’te, Konya’daki Torku Arena’da Letonya’yı konuk edecek. Grupta ilk iki takımın direkt finallere gideceği, üçüncünün ise en iyi 3.’ler arasına girmesi halinde Play-Off oynama hakkı kazanacağı elemelerde Türkiye, şu an 8 puanla 4. sırada yer alıyor. Rakip Letonya, 3 puanla bizim hemen arkamızda yer alıyor. Önümüzde ise Hollanda 10 puanla 3, Çekler 13 puanla 2. durumda ve İzlanda’da da 15 puanla zirvede bulunuyor. Üstümüzdeki rakiplerimizle arayı açmamak adına kazanmaktan başka çaremiz bulunmuyor.

Moraller de yükselecek

Teknik direktör Fatih Terim’in öğrencilerinin tek hedefi, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Letonya’yı bu kez iyi futbol ve farklı bir skorla mağlup etmek olacak. Diğer tarafta aynı gün Hollanda, İzlanda ile karşılaşacak. Bizim için buradan çıkacak en iyi sonuç, beraberlik. Çekler’in de, grupta sadece 1 puanı bulunan Kazakistan karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyeceğiz. Biz kazanır, rakiplerimiz berabere kalırsa, kalan maçlar öncesi her açıdan moralimiz yükselecek.

Muhtemel 11'ler;

Metin Karabaş

TÜRKİYE:
V.Babacan, Ozan, Serdar, H.Balta, Caner, G.Töre, M.Topal, Selçuk, H.Çalhanoğlu, Olcay (Arda), Burak
LETONYA:
Vanins, Maksimenko, Gabovs, Gorkss, Dubra, Visnakovs, Cauna, Fertovs, Zjuzins, Kamess, Sabala

Burak 1 gol atarsa

Türkiye’nin, en önemli gol silahlarından biri olan Burak Yılmaz için Konya’daki Letonya sınavının ayrı bir özelliği olacak. A Milli Takım formasıyla şu ana kadar 40 karşılaşmada rakip fileleri 18 kez sarsan Burak, bugün gol atması halinde, birçok efsane ismi yakalamayı başaracak. Yıldız futbolcu, milli forma altında 19’ar golü bulunan Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci’yi yakalamış olacak. Türkiye tarihinin en golcüleri ise sırasıyla Hakan Şükür (51), Tuncay Şanlı (22) ve Lefter Küçükandonyadis (21).

Letonya ile 6. maçımız

A Milli Takımımız, Letonya ile 6. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, Letonya ile yaptığı 3’ü resmi, 2’si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de kaybetti. Letonya denince ise Türk futbolseverlerin aklına, Euro 2004 Play-Off eşleşmesi geliyor. Herkesin favori olarak gösterdiği Ay-Yıldızlılar, kağıt üzerinde zayıf halka olarak gösterilen rakibine 1-0 (d) ve 2-2’lik skorlarla elenmişti. Öte yandan milli takım, tarihindeki 527. (194 galibiyet, 210 yenilgi ve 122 beraberlik) randevusuna çıkacak.

Arena'da ilk heyecan

Euro 2016’da bu akşamki Letonya ve pazar günkü Hollanda maçlarına ev sahipliği yapacak olan Konya’daki Torku Arena, ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak. Her iki maçın da biletleri satılırken, tribünlerde harika bir atmosferin yaşanması bekleniyor. 2014 Eylül ayında inşaatı tamamlanan 42 bin kişilik stadın, Ay-Yıldızlılar’a uğurlu gelmesi bekleniyor. Öte yandan karşılaşma öncesi TFF ve sporsor firmaların taraftarlara yönelik aktiviteler düzenleyeceği bildirildi.


Puan kaybına tahammülü olmayan Türkiye Letonya'yı mağlup ederek, 6 Eylül'de aynı statta karşılaşacağı kritik Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyor.

Türkiye 45, Letonya 86. sırada

FIFA Ağustos ayı dünya sıralamasında Türkiye 627 puanla 45. sırada yer aldı. Arjantin'in 1425 puanla zirvede bulunduğu değerlendirmede 377 puanlı Letonya ise kendine 86. sırada yer buldu.

527. randevu

Ay yıldızlılar 92 yıllık tarihinde 275'i resmi, 251'i özel olmak üzere geride kalan 526 maçta 194 galibiyet aldı, 122 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi ve bu maçlarda 699 gol attı, kalesinde 777 gol gördü.

A Milliler, 84 farklı ülke Milli takımıyla mücadele etti. 526 karşılaşmanın 449'unu Avrupalılarla, 29'unu Asyalılarla oynayan Milliler, Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileriyle de 3 maç yaptı.

Terim yönetiminde 113. milli maç

A Milli takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 112 maçta 56 galibiyet, 28 beraberlik ve 28 de mağlubiyet alırken, 170 gol atıp 122 gol yedi.

Üçüncü dönemindeki maçlar


Ay yıldızlı ekip Fatih Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 20 maçın 13'ünü kazandı, 5'ini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı. Milliler, 10'u resmi, 10'u özel bu maçlarda 34 gol atıp, 21 gol yedi.

Türkiye 700. golü bekliyor

92 yıllık tarihinde 699 gol atan A Milli Futbol Takımı, yarınki Letonya maçında 7. kez "dalya" demeye hazırlıyor - Türk Milli Takımı'nın tarihindeki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan attı, 650. gol Burak Yılmaz'dan geldi - Burak Yılmaz, Letonya filelerini havalandırması durumunda, ay-yıldızlı efsanelerden Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'nin gol sayısına ortak olacak

A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ile yarın yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında atacağı ilk gol tarihteki 700. golü olacak. 92 yıllık tarihinde yaptığı 526 maçta 699 gol atan Türk Milli Takımı, 700. gole çok yakın. Ay-yıldızlı ekibin atacağı ilk gole imza koyacak futbolcu, aynı zamanda milli takım tarihine de geçecek. Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600'üncü golünü de Arda Turan attı.

650. gol Burak Yılmaz'dan

Türkiye'nin tarihteki 650. golünü Burak Yılmaz attı. 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 26 Mart 2013'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Macaristan ile yapılan ve 1-1 biten maçta 63. dakikada ay-yıldızlı ekibi 1-0 öne geçiren Burak Yılmaz, Türk Milli Takımı'nın tarihteki 650. golü kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ