MENÜ

"Sneijder, Podolski, Grosskreutz dünya çapında 3'lü"

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın yeni transferi Grosskreutz'u değerlendirdi.

"Sneijder, Podolski, Grosskreutz dünya çapında 3'lü"

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında spor gündemindeki gelişmeleri yorumladı. Melo'nun transferi hakkında konuşan Demirkol şu sözleri dile getirdi: Melo gitmek istiyor. Melo bizimle çalışmak istemiyor. Zaten bunun sinyallerini de veriyor. Hamza hoca bunlarla uğraşmasın. Fatih Terim olsa bu kadar işin içine girmezdi. Hamza hoca çok üstlendi ve çok yıprandı. Futbol açısından doldurulur. Bu sorun değil yani. Dzemaili neden bu kadar rahat bırakıldı anlamadım. 1- Oyuncuların bir kısmı gitmek istiyor. 2- Oyuncuların maaşlarını düşürüyorlar.

Demirkol'un diğer yorumlarından satır başları:

"Telles olmadı. Telles'in olmadığına karar verdiler. Hakan Balta var. Çok büyük bir derinlik var. Hepsinin birden gelişme kaydetmesi gereken oyuncular. Bu biraz zorlayabilir hocayı."

"Muhteşem bir futbolcu"

"Yani 2012-2013 yılları arasında şöyle bir gelişme beklenebilirdi Grosskreutz için. Çok iyi oyuncu ama sakatlık belki özel hayatındaki sıkıntılar. 1.2 milyon Euro mu transferi. Akıl alır şey değil. Olağanüstü bir oyuncu. Grosskreutz ile Yasin birlikte oynar. Grosskreutz'un ben merkez oynayacağını düşünmüyorum. Her yerde oynamaz. Sol bek oynamaz. Adam sağ bek değil. Orada açık var diye sağ bek oynadı. Takım oyuncusu. Fizikli oyuncu. Dortmund Galatasaray'a Kuba'yı önermiş. Onu alın demiş. Grosskreutz, birkaç yıl önce Manchester City'ye 35 milyon Euro'ya transfer olabilirdi."

"Melo takımı ateşliyordu"

"Arda'nın dediği doğru. Melo'yu ararlar. Tribünlerden kolay kolay gitmez Melo'nun etkisi. Galatasaray biraz uysal bir takım oldu. Derbilerde gerginlik olmasın deriz. Ama gerginlik olmayan derbi olur mu? Bir de Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinin nedeni aşırı gergin olmasıdır. Ama onun sınırı var. Kuralların içerisinde olacak bu. Melo bu kuralların dışına çıktı ama bir taraftan da takımı ateşliyordu. O Carole'e çıkarılan kartı Melo'ya çıkar bakalım. Diyorlar ki neden Emre'ye göstermiyorsun, Melo'ya göstermiyorsun? Onlara gösteremezsin. Adamı yiyecek gibi geliyor karşına. Melo'nun olmadığı maçta Galatasaray'ı gördük. Osmanlı maçı mesela. Oyuncular gelişecek, Grosskreutz hayata dönecek. Dönerse muhteşem olur."

"Arda'nın seçildiği yer Dünya tarihi. Dünya futbol tarihine seçildi Arda."

"Dünyanın çapında 3'lü"

"Semih ile ilgili anlatılan sorunlar var. Kendisini kolay kolay toparlayamıyor sakatlıklarla ilgili. İşin iyi gitse adam Mayıs'ta gidecek kalacaksın ortada. Chedjou dünya çapında bir stoperdir. İster beğen ister beğenme... Sabri'nin hücuma verdiği desteği verecek az sayıda sağ bek var yerli olarak. Podolski-Sneijder-Grosskreutz üçlüsü... Dünya çapında bir 3'lü. Her takımda bu 3'lü sahaya çıkar ve kimse bunlar birarada neden oynuyor demez. Pırıl pırıl bir 3'lü. Daha ne olsun. Türkiye standartlarında kurabileceğin 3'lü bu olur. Bundan ötesi Manchester City klasmanı."

"Hakan Şükür böyle kariyerini bitirdi. Türk futbol tarihinin en çok gol atanı, daha ötesi yok ki. Bazı oyunculara bakış açısı böyle oluyor. Yapacak bir şey yok."

"Fenerbahçe altyapısından oyuncu kullanmayan çok az takım var. Uygar iyi bir oyuncu. Geçen seneki kupa performansını çok beğendim. Bence adaydır ilk 11'e. Ama van Persie... Biraz dinlendirmen lazım. 40 küsür maç var yaklaşık. "

Galatasaray, Alex Telles'i KAP'a bildirdi

Haberin Devamı
YORUM YAZ