MENÜ

Kartalspor'dan Bertuğ Bayar açıklaması!

Kartalspor, genç oyuncusu Bertuğ Bayar'in kadroya alınmadığı için Dinamo Zagreb'le sözleşme imzaladığı iddialarıyla ilgili resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.

Kartalspor'dan Bertuğ Bayar açıklaması!

İşte Kartalspor resmi sitesinden yapılan o açıklama:

Bugünkü spor sitelerinde okuduğumuz üzere Altyapı oyuncularımızdan Bertuğ Bayar’ın profesyonel yapılmayarak A takıma alınmadığı ve bu nedenle genç oyuncunun Hırvat futbol kulübü Dinamo Zagreb’in yolunu tutarak bu kulüple profesyonel sözleşme imzaladığı gibi yanıltıcı bir haber yapılmıştır.

Teknik direktörümüz Özgür Zengin ve teknik ekibi göreve geldiği günden itibaren kulübümüzün altyapısıyla sürekli iletişim halinde olup bizzat birçok U-19 maçını takip etmiştir. U-19 Takımıyla yaklaşık 10 tane antrenman gerçekleştirerek genç oyuncuların performansını yakından takip etme fırsatı bulmuştur.

2015-2016 sezon planlamasında Altyapı teknik heyeti ve profesyonel takım teknik ekibi, Bertuğ Bayar, Tahsin Hacımustafaoğlu, Batuhan Özgür, İbrahim Karaağaç ve Kubilay Akan’ın profesyonel takım kadrosuna dahil olması için hazırladıkları raporu Kartalspor Yönetim Kurulu’na sunmuş bulunmaktadırlar. Teknik direktörümüz Özgür Zengin genç oyuncuyu geçtiğimiz sezonun devre arası kampına da dahil etmiş ve bu oyuncuya verdiği önemi göstermiştir.

Bertuğ Bayar’ın velisi, 2015-2016 sezonu antrenman süreci başlamadan tatil döneminde altyapı teknik ekibinin bilgisi dahilinde Bertuğ’yu Dinamo Zagreb rezerv takımının deneme antrenmanına götürmüş, teknik direktörümüz Özgür Zengin konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra genç oyuncunun ailesiyle görüşerek Bertuğ’dan faydalanmak istediğini belirtmiştir.

Oyuncunun velisi ise Dinamo Zagreb’in rezerv liginde devam etmesine aile olarak karar verdiklerini ve bu karardan dönüş yapmayacaklarını belirtmiş kulübün bu konuda zorluk çıkartması durumunda da genç oyuncuya futbolu bıraktıracaklarını söylemişlerdir. Kulüp Başkanımız Binali Aydın, Altyapı Teknik Sorulumuz İlhan Öcal ve Teknik Direktörümüz Özgür Zengin’in katıldığı toplantıda da kendisi ikna edilememiştir ve kendisi yönetimin belirttiği yetiştirme tutarını kulübümüze yatırarak çocuğunun ilişiğini kulübümüzden kesmiştir.

Profesyonel takım teknik direktörü Özgür Zengin ve ekibi göreve geldiği 2014-2015 sezonu ve önümüzdeki 2015-2016 sezonunda altyapıdan Emrah Taysi 1994, Batuhan Özgür 1996, Tahsin Hacımustafaoğlu 1997, Görkem Güven 1998, Muhammed Yusuf Ocak 1996, Alperen Öğdüm 1996, Kadir Samet Eser 1996 gibi oyuncuları profesyonel yaparak a takıma dahil ederken, yine Özgür Zengin’in raporu doğrultusunda 1998 doğumlu İbrahim Karaağaç ve 1998 doğumlu Kubilay Akan’ın profesyonelliğe geçiş işlemleri başlamıştır.

Kendiside Altyapının tüm kategorilerinde çalışmış olan teknik direktörümüz Özgür Zengin ve ekibi, profesyonel takımımızın sportif başarısı ve yetiştiricilik misyonunu yürütürken elbetteki tüm altyapı çocuklarını aynı anda kullanma şansı olmayacaktır. Bu bir süreçtir.

Bertuğ Bayar, kendi tercihini kendisi ve özellikle de ailesi yapmıştır. Bu tercihleri de ne yazık ki kendisini bu günlere taşıyan kulübü Kartalspor lehine olmamıştır.

Mevcut 23 kişilik oyuncu kadromuzun içerisinde şuan 15’i altyapı kökenli oyuncumuz bulunmaktadır. 2 oyuncumuzun profesyonelliğe geçiş işlemleri başlamıştır ve 1 oyuncumuzda kiralık olarak başka bir takımda forma giymektedir. Baktığımızda 18’i altyapıdan yetişmiş oyuncuyu bünyemizde barındırırken ve bununla birlikte Bertuğ ile ilgili düşüncemiz ve teknik ekibimizin raporu ortadayken, sadece velisinin çocuğunun kariyerindeki kararı neticesinde gerçekleştirilen bu transfer sonrası, kulübümüzün misyonuna uymayan yalanlarla süslenmiş, kulübümüzün yönetimi ve teknik ekibi ilgisiz gibi gösterilmiş bir haberin yaptırılması ve bunun servis edilmesini Kartalspor kulübü olarak kabul etmiyor ve bu haberi yaptıranları kınıyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ