MENÜ

Denizlispor'un "Yerli Messi'si" yuvasına döndü

Denizlispor altyapısından 5 yıl önce, henüz 15 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer olduğu zaman dönem sarı lacivertli takımı çalıştıran Aykut Kocaman tarafından, "Yerli Messi" olarak adlandırılan Recep Niyaz, parlama fırsatı bulamadan yuvaya döndü.

Denizlispor'un "Yerli Messi'si" yuvasına döndü

Fenerbahçe'den bonservisini alan 20 yaşındaki futbolcu, altyapısında yetiştiği Denizlispor'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Recep Niyaz'ın Balıkesirspor'un 750 bin TL'lik teklifine rağmen 400 bin TL'ye Denizlispor'a imza attığı öğrenildi. Kendisi için düzenlenen imza töreninde yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu belirtirken Recep Niyaz, şöyle dedi:

"Fenerbahçe'de başarılı olamamamla ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Fizik olarak yetersiz olduğumu, zayıf olduğumu söyleyenler var. Belki de yetersizdim. Herkesin kariyerinde bazı olaylar olur. Zirveyi de kötü dönemleri de gördüm. Ama 2 yıl kiralık oynayıp döndükten sonra bana hiç şans vermediler. Mukavelemi devam ettirebilirdim, sözleşmemde önemli rakamlar vardı. Ama bazen fedakarlıklar yapmak gerekiyor. Yaşım henüz 20. Hedeflerim arasında tekrar Fenerbahçe'de oynamak var. Tekrar bu şansı elde etmek için buradayım."

Denizlispor sevdalısı olduğunu, Bucaspor'da kiralık oynarken bazı maçlar kente gelip açık tribünden altyapısından yetiştiği Denizlispor'un maçlarını izlediğini söyleyen Recep Niyaz, şöyle devam etti:

"Denizlispor'la anlaşmamda maddi konular hiç sorun olmadı. Daha yüksek teklifler olmasına rağmen Denizlispor'u tercih ettim. Tekrar ait olduğu Süper Lig'e döneceğine inandığım için geldim. Futbolumun üstüne burada bir şeyler katmak için geldim. Hayallerim var, onun doğrultusunda ilerlemek istiyorum. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Denizli tekrar Süper Lig şehri olacak." Başkan Mustafa Şavluk ise Recep'in Denizli'de yeniden doğacağını belirtti.

17 YAŞINDA SÜPER LİG'DE

Geleceğin yıldızları arasında gösterilen Recep Niyaz, genç milli takımlarda parladıktan sonra henüz 17 yaşındayken Süper Lig'de Fenerbahçe forması giydi, UEFA Avrupa Ligi'nde kadroda yer aldı. Aykut Kocaman görevden ayrıldıktan sonra gözden düşen Recep, son iki sezonda önce Bucaspor, ardından Samsunspor'a kiralandı. PTT 1'inci Ligi'nde 55 maçta 9 gol atan genç futbolcu, geçen sezon play off tecrübesi yaşadı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ