MENÜ

Pekin'de ilkler yaşandı

Dünya Atletizm Şampiyonası, görkemli bir kapanışla sona erdi. Kenya'nın 7 altınla ilk kez madalya sıralamasında zirvede yer aldığı şampiyonada ayrıca birçok ülke de atletizmdeki ilklerini yaşadı.

Pekin'de ilkler yaşandı

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmış ‘Kuş Yuvası Stadyumu’nda düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası, dün yapılan finallerle sona erdi. 9. gün yarışlarında, tüm şampiyona boyunca olduğu gibi yine bir ilk yaşandı. Yüksek atlama finalinde 2.34’lük barajı geçen, 2012 olimpiyat ve 2013 dünya üçüncüsü Kanadalı Derek Drouin kariyerindeki ilk şampiyonluğuna uzandı. 4x100 metrede çifte zafer yaşayan Jamaika da 4x400’de kadınlarda da altın madalya elde etti.

Polonya’dan 3 şampiyon

207 ülkenin katıldığı şampiyonada madalya sıralamasında ise Kenya tarihi bir başarıya imza attı. Afrika temsilcisi ilk kez 7 altınla (3000m Eng. (2 altın), 800m, 1500m, 10.000m, 400m Eng., cirit) madalya sıralamasını zirvede tamamladı. 2009 Berlin’de müthiş bir çıkış yakalayan ve madalya sıralamasında ikinci sırada yer alan Jamaika ise, 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronzla en başarılı ikinci şampiyonasını geçirdi. Bunun ötesinde bir çok ülke, dünya şampiyonası bazında ilkleri yaşadı... Büyük Britanya ilk kez 4 altın birden kazanırken, Polonya ilk kez 3 şampiyon çıkardı. Kanada en çok madalya topladığı şampiyonayı yaşarken, Mısır ve Bosna Hersek ilk madalyalarına kavuştu. Hollanda da ilk kez 3 madalya birden elde etti.

Türkiye 41. sırada bitirdi

12 atletle 13 dalda mücadele ettiğimiz Dünya Atletizm Şampiyonası’nı Türkiye, madalyasız tamamlarken, takım klasmanında 8 puanla 41’inciliği Sırbistan ve Letonya ile paylaştı. Milli takımımızda en önemli dereceyi ise, 2 yıl önce Türk vatandaşlığına geçen ve ilk kez milli formayla bu kadar büyük bir şampiyonada mücadele eden Yasmani Copello elde etti. Copello 400 metre engellide Türkiye rekorunu geliştirerek dünya 6.’sı oldu. Ramil Guliyev ise Usain Bolt’la birlikte koştuğu 200 metrede dünya 7.’liğine uzandı. Ali Kaya’da 10 bin metrede dünya 7.’si, 5 binde ise 9.’su oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ