MENÜ

İşte Denayer transferinin perde arkası

İzleme komitesinin, Belçikalı stoper için Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'na pozitif bir rapor sunduğu ortaya çıktı. Denayer'e, Marsilya'dan daha iyi bir teklif sunan Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi avantajıyla transferi bitirmeyi başardı.

İşte Denayer transferinin perde arkası

Galatasaray’ın, Jason Denayer transferinin yine ince eleyip sık dokunularak yapılmış bir hamle olduğu ortaya çıktı.

Bu transfer gündeme gelirken izleme komitesinin, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na 3 sayfalık bir rapor sunduğu belirlendi. 20 yaşındaki Belçikalı stoperle ilgili olumlu ifadeler içeren bu rapordan sonra harekete geçen ve oyuncuyu geçen hafta İstanbul’a davet eden sarı-kırmızılılar, Marsilya’nın devreye girmesine rağmen işi bitirmeyi başardı.

Hedefi Devler Ligi

Şampiyonlar Ligi faktörü ve Galatasaray’ın maddi olarak Marsilya’dan daha iyi bir teklif sunması da yine transferin gerçekleşmesindeki ana faktörler olarak dikkat çekti. Diğer taraftan sarı-kırmızılıların, Denayer’le beraber ailesine de İstanbul’da ayrı bir ev tuttuğu öğrenildi.

Manchester City’den 1 yıllığına kiralanan Jason Denayer’in hedefinin Şampiyonlar Ligi’nde vitrine çıkmak olduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Marsilya’nın uzun süre takip edip ciddi bir teklifte bulunduğu Denayer’in, Avrupa Ligi’nde yer almamak istemediği belirtildi. Genç savunmacı için son anda Fiorentina’nın da devreye girdiği aktarılırken, Denayer’in kendisine sunulan cazip teklifi geri çevrildiği ifade edildi. Galatasaray’ın bu sezon da Şampiyonlar Ligi arenasında olmasından dolayı Belçikalı yıldızın kendini ispatlamak adına bu yolu seçtiği vurgulandı.

SON DAKİKA: Galatasaray'dan Chedjou açıklaması

‘Harika bir kamp yaptı’

Belçika’da yayımlanan Het Laatste Nieuws Gazetesi’nin muhabiri Sven Claes, Jason Denayer’i değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların iyi bir hamle yaptığını belirten Belçikalı gazeteci şu ifadeleri kullandı:

“Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için Marsilya’yı kabul etmemesi bile büyük bir hedefi olduğunu gösteriyor. Geçen sezon Celtic’te çok iyi işler yaptı ve ligin en iyi genç oyuncusu ödülünü aldı. Manuel Pellegerini kesinlikle Manchester City’de Denayer’i kullanmak istiyor ancak Otamendi transferi ve oyuncunun genç olması nedeniyle kiralanmasına karar verildi. Sezon başında Manchester City ile harika bir kamp geçirdi, o nedenle forma giymeye hazır. Belçika’da şu an en popüler ve gelecek vaat eden oyunculardan. Büyük bir gelecek onu bekliyor. Galatasaray, gerçek bir yıldızdan beklediği faydayı Denayer’den alabilir.”

Testten geçti

Jason Denayer dün kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildi. Belçikalı stoper, Ulus’taki Liv Hospital’da bir dizi teste tabi tutuldu. İlk olarak kan değerlerine bakılan Denayer’e ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji testleri uygulandı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ