MENÜ

Grosskreutz'un lisansı çıktı!

Borussia Dortmund'un sağ kanat oyuncusu Kevin Grosskreutz, İstanbul'a geldi. Alman futbolcunun lisansı TFF'nin resmi sitesinde gözükmesine rağmen Galatasaray'dan henüz resmi açıklama yapılmadı.

Grosskreutz'un lisansı çıktı!



Borussia Dortmund'un oyuncusu Kevin Grosskreutz, Galatasaray için sağlık kontrolünden geçmek üzere Türkiye'ye geldi. Kevin Grosskreutz transferi TFF'nin resmi sitesinde yer aldı. Ancak detaylar hakkında kulüpten herhangi bir açıklama yapılmazken sitede görünen anlaşmanın 3 yıllık olduğu gözlerden kaçmadı.

TFF'den skandal hata

Alman futbolcunun lisansı Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde gözükürken skandal bir hata yapıldı. Sitede oyuncunun doğum yeri olarak Dortmund yerine 'Dotmund' yazıldı. Bu olay sosyal medyanın da gündemindeydi.



Sağ bek bölgesinde ve orta sahanın sağında oynayabilen Grosskreutz, şubat ayında geçirdiği sakatlık sonrası 6 hafta sahalandan uzak kalmıştı. Alman futbolcu geçtiğimiz sezon Bundesliga'da 17 resmi maça çıkarken, Şampiyonlar Ligi'nde 4 mücadelede de Dortmund forması giydi.

Alman Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ndeki kadrosunda görev alan Grosskreutz, bu sezon Dortmund'un B takımı ile maçlara çıktı.

Arkadaşı başarılar diledi


Öte yandan Kevin Grosskreutz'un arkadaşı Fritz, Instagram hesabı üzerinden Alman futbolcuya başarılar diledi.

Kevin Grosskreutz kimdir?

Rot Weiss Ahlen ekibinin altyapısından yetişen Grosskreutz, ilk profesyonel sözleşmesini yine bu takımla imzaladı. 27 yaşındaki oyuncu, 2009 yılında bonservis bir şekilde Dortmund'a transfer oldu. Dortmund'la 200'e yakın resmi karşılaşmaya çıkan Grosskreutz, iki kez Bundesliga şampiyonluğu, bir kez DFB Pokal şampiyonluğu bir kez de Almanya Milli Takımı'yla dünya şampiyonluğu yaşadı.



Kalede bile oynadı!

Grosskreutz, sahanın hemen hemen her mevkiisinde forma giyebiliyor. Sağ ve sol bek, sağ ve sol açık ile orta sahanın ortasında oynayabilen Alman futbolcunun kaleye geçmişliği bile var!

***

Her formaya talip!

Galatasaray, Borussia Dortmund’da 6 yıl forma giyen Kevin Grosskreutz’u transfer ederek, sahanın hemen hemen her yerinde oynayabilen bir futbolcuya sahip oldu. Son derece atletik, klasik bir Alman futbolcu olarak tam bir görev adamı ve son derece disiplinli. Dortmund kariyerinde çok yönlülüğü ile ön plana çıkmış. Asıl pozisyonu sol kanat. Forvete yakın oynamayı seviyor. Dortmund’un eski teknik direktörü Jürgen Klopp, onu sahanın 7 farklı bölgesinde kullanmıştı. Sağ bek, sol bek, sağ kanat, orta sahanın göbeğinde, kimi zaman gerektiğinde forvet olarak da oynayabiliyor. Yani şu anda Cim Bom’da, her oyuncunun formasına rakip olabilecek bir konumda bulunuyor.

Çağrı Davran

***

Yıldız değil, asker

Grosskreutz bir sol açık olmasına rağmen son yıllarda sağ kanatta öne çıktı. Klopp döneminde tam bir jokerdi. Klopp, sakatlıklarla geçen dönemde onu kanatlarda, ön liberoda hatta forvet arkasında bile kullandı. Yeni teknik direktör Tuchel ise Grosskreutz’dan Klopp kadar fayda elde edemeyeceğini düşündü. Takımdan ayrılmasına izin verilmesinin nedeni bu. Geçen sezon sakatlık yaşasa da, şu an iyi durumda, zaten U23 takımında düzenli forma giyiyor. Grosskreutz’un Galatasaray’da yıldız olması bekleniyorsa, sonu hayal kırıklığı olacaktır. Ancak Galatasaray’ın çok yönlü, iyi bir takım oyuncusu kazandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yasin ve Koray’ın varlığı, Podolski ile dostluğu, tribün kültürüne verdiği önem de, Galatasaray’a alışmasını kolaylaştıracaktır.

Borussia Dortmund Türkiye (@bvb_turkiye)


Galatasaray'ın son hafta transferleri: Tam 37 milyon Euro

Haberin Devamı
YORUM YAZ