MENÜ

Trabzonspor 2-2 Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında karşı karşıya gelen Trabzonspor evinde Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Bordo Mavililer'in golleri Yusuf Erdoğan ve Cardozo'dan gelirken, Akigolar'ın gollerini Hasan Kabze (pen) ve Rodellaga kaydetti. Lige Bursaspor ve Beşiktaş galibiyetiyle başlayan Bordo Mavililer, evinde Akhisar'ın bileğini bükemedi.

Trabzonspor 2-2 Akhisar Belediyespor

Geçtiğimiz hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla geçen Trabzonspor, bu hafta evinde Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Konuk ekip Akhisar ise evinde Mersin İdmanyurdu'nu 2-0 yenmişti.

Şota Arveladze, mücadeleye Onur, Cavanda, Mustafa, Aykut, Constant, M'Bia, Okay, Özer, Erkan, Yusuf, N'Doye 11'i ile başladı. Akhisar Belediyespor ise Lukac, Ahmet, Caner, Douglao, Orhan, Güray, Merter, Custodio, Hasan Kabze, LuaLua, Rodellaga ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmaya Trabzonspor başladı. Mücadelenin 7. dakikasında Akhisar Belediyespor atağında, sol kanattan savunma arkasına gönderilen ortaya Rodellaga hareketlendi. Kolombiyalı futbolcu kaleci Onur'un üzerinden aşırtmak istedi ancak vuruşu düşündüğü gibi gerçekleştiremedi. Top kaleci Onur da kaldı. Bu arada hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Karşılaşmanın 14. dakikasına girildi. Oyun hızlandı ve her iki takım karşılıklı ataklarını gerçekleştirmeye başladı. Akhisar Belediyespor, Trabzonspor kalesine kanatlardan geldi. 16. dakikada Trabzonspor tehlikeli atak gerçekleştirdi.



Douglao savaştı

Cavanda sağ kanattan ceza sahası içerisine ortasını gönderdi. Lukac, N'doye'den önce davranıp topu kontrol etti ancak bir anda topu elinden kaçırdı ve karambol anı oluştu. Akhisar Belediyespor savunma oyuncusu Douglao'yla topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.18. dakika Yusuf Erdoğan, N'Doye ile verkaç yaparak ceza sahası içerisine girdi. Topu biraz ayağından fazla açınca Lukac kalesini terk etti ve kayarak topu iki hamlede kontrol etti. Bu arada Yusuf topa yetişmek isterken Lukac'a takıldı ve yere düştü. Bordo Mavililer bu pozisyon sonrasında penaltı bekledi. Ancak hakem Alper Ulusoy oyunu devam ettirdi. 29. dakikada Trabzonspor atağında Mbia, orta sahanın ilerisinde topu Okay yokuşluya verdi. Okay Yokuşlu yaklaşık 30 metreden şutunu attı kaleci Lukac topu iki hamlede topu tuttu.



İlk gol 42'de geldi


Karşılaşmanın 38. dakikası geçildi. Her iki takım da etkili ve karşılıklı ataklarla gol aramaya devam etti. İlk yarının son anlarına doğru, dakika 42'de Bordo Mavililer'in atağında Erkan Zengin ceza sahanın solundan sert şutunu çıkardı. Kaleci Lukac topu sektirdi. Takip eden Yusuf Erdoğan, gelişine şutunu attı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarı hızlı başladı


Mücadelenin ikinci yarısına Bordo Mavililer etkili başladı. Dakika 50'de Constant, yaklaşık 30 metre uzaklıktan şutunu attı top yandan auta çıktı. Dakikalar 54'ü gösterdiğinde Akhisar Belediyespor atağında Ahmet Cebe topla birlikte Trabzonspor ceza sahası içerisine girdi. Constant rakibine müdahelede bulundu ve Ahmet Cebe yerde kaldı. Hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi. 56 dakikada Hasan Kabze, penaltı atışını gole çevirdi ve Akhisar Belediyespor skoru 1-1'e getirdi.

Trabzon büyük şansı tepti

Akhisar Belediyespor'un golünden sonra Trabzonspor yeniden üstünlüğü yakalamak için ataklarını sıklaştırdı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Cavanda, ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Akigolu futbolcular, çizgi hakeme büyük itirazlarda bulundu. 62. dakikada topun başına gelen N'Doye şutunu attı ancak Akhisar kalecisi Lukac, topu çıkardı. Dönen top N'Doye'nin önünde kaldı. N'Doye Lukac yerdeyken boş kaleye şutunu attı ancak top üstten auta gitti. Bordo Mavililer, büyük bir şansı tepmiş oldu.

Trabzonspor, Akhisar Belediye kalesine yüklenmeye başladı. Dakikalar 69'u gösterdiğinde Okay Yokuşlu'nun şutu direkten döndü. Trabzonspor - Akhisar Belediyespor mücadelesini Hüseyin Avni Aker'de 7 bin 890 biletli seyirci izledi.

Karşılaşmanın 77. dakikasında Akhisar Belediyespor sol köşeden Güray Vural ile korner kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortaya Rodellaga kafayla şutunu attı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Bordo Mavililer, gol için rakip kaleye yüklenirken kendi kalesinde golü görünce adeta şoka uğradı.

Müthiş gol

Karşılaşmanın 85. dakikasında ceza sahasının sol çizgisinden Constant arka direğe ortasını gönderdi. Orada bulunan Paraguaylı golcü Oscar Cardozo gelişine çok şık bir vole ile takımına 2-2'lik eşitliği getirdi. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor, evinde Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ