MENÜ

Hernandez Bayer Leverkusen'de

Transfer mevsiminde Manchester United'ın iki yıldızı Van Persie ve Nani'yi kadrosuna dahil eden Fenerbahçe, 3. bir yıldız için Ada ekibinin kapısını çaldı. Ancak Hernandez'in tercihini Bayer Leverkusen'den kullandığı öğrenildi.

Hernandez Bayer Leverkusen'de

Kulüp tarihinin en renkli transfer dönemini geçiren Fenerbahçe, finali müthiş yapacak gibi... Moussa Sow'u, 16 milyon Euro gibi çılgın bir rakamla Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli kulübüne satan Sarı-Lacivertli ekip, taraftarını havaya sokacak bir girişimde daha bulundu.

Transferde tek yetkili olan sportif direktör Giuliano Teraneo, Chicharito lakaplı Meksikalı hücum oyuncusu Javier Hernandez için Manchester United'a resmi teklif yaptı. ManU'nun bugün ya da yarın erken saatlerde Fenerbahçe'ye yanıt vermesi bekleniyor.

Kritik saatler başladı

Ada'dan olumlu haber gelmesi halinde Teraneo'nun Hernandez ve menajeriyle görüşmeye başlayacağı ifade edildi. Moussa Sow'un satışı sonrası ekonomik anlamda eli güçlenen Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Meksikalı oyuncuyu ikna etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ManU'da teknik direktör Louis van Gaal'in gözden çıkardığı isimlerden olan Hernandez, bugün oynanan Swansea maçında da yedek soyundu ve 90 dakika boyunca kenarda oturdu.

İtalyanlar da doğruladı

Fenerbahçe cephesi teklifini yapıp, beklemeye geçerken sıcak bir haber de İtalya'dan geldi. Sky İtalia kanalı; Javier Hernandez için Fenerbahçe'nin devreye girdiğini ileri sürdü. Chicharito (Küçük bezelye) lakabıyla tanınan hücum oyuncusu için Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham ile Alman ekibi Bayer Leverkusen'in de teklifte bulunduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz sezon İspanyol devi Real Madrid'de kiralık olarak forma giyen Javier Hernandez, forma giydiği 35 resmi karşılaşmada 9 gol 9 asistlik performans sergilemişti.

Kırmızı Şeytanlar'ın tarihindeki ilk Meksikalı!

Futbol yaşantısına doğduğu şehrin takımı Guadalajara'da başlayan Javier Hernandez Balcazar, 2010 yılında Manchester United'a imza attı. Kırmızı Şeytanlar'ın tarihindeki ilk Meksikalı futbolcu olarak kayıtlara geçen forvet oyuncusu, İngiliz devinde geçirdiği 5 senede çıktığı 157 resmi karşılaşmada 59 defa rakip fileleri havalandırdı. Geçen yılı İspanya La Liga'nın köklü kulübü Real Madrid'de kiralık olarak geçiren Chicharito, forma giydiği 35 resmi müsabakada 9 gol kaydedip 9 da asist yaptı. Kariyerinde birçok başarıya imza atan Hernandez, Guadalajara formasıyla Meksika Ligi'nde 1, ManU ile Premier Lig'de 2, Community Shield'da 2, Real Madrid'le FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 1 ve Meksika Milli Takımı'yla ise Gold Cup'ta 1 şampiyonluk yaşadı.

Leverkusen'i seçti


Javier Hernandez, kendisine teklif yapan bir diğer kulüp olan Alman ekibi Bayer Leverkusen'i tercih etti. 27 yaşındaki futbolcunun bu tercihinde Leverkusen'in Şampiyonlar Ligi'nde oynamasının yattığı öğrenildi. Sarı Lacivertliler'in transfer sezonun bitmesine 48 saat kala alternatif isimlere yöneldiği öğrenildi.

fanatik.com.tr


Kadlec her an gidebilir

Haberin Devamı
YORUM YAZ