MENÜ

Trabzonspor'un 10 yıllık özlemi

Spor Toto Süper Lig'e Bursaspor ve Beşiktaş galibiyetleriyle başlayan Trabzonspor, yarın evinde ağırlayacağı Akhisar Belediyespor'u da yenerek 10 sezon aradan sonra lige 9 puanla başlamayı hedefliyor.

Trabzonspor'un 10 yıllık özlemi

Trabzonspor, 2004-2005 sezonunda lige deplasmanda Kayserispor'u 3-0 yenerek başlamış, ardından evinde Akçaabat Sebatspor'u 3-1'le ve deplasmanda Malatyaspor'u 4-3'le geçerek ilk üç haftada 9 puanı hanesine yazdırmıştı.

Ardından 10 sezon boyunca 2005-2006, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında ilk üç haftada 2 galibiyet bir beraberlikte en fazla 7 puan kazanabilen Trabzonspor, 2011-2012 sezonunda 2 beraberlik ve bir mağlubiyetle 2 puan toplayarak kapatarak son 10 yılın en kötü performansını sergilemişti. Bordo mavililer yarın akşam Avni Aker'de ağırlayacakları Akhisar Belediyespor'u yenerek 10 sezon aradan sonra yine 9 puanla lige başlamayı hedefliyor.

Mehmet Ekici iyileşti


Differdange maçında sakatlandıktan sonra 4 maçtır takımını yalnız bırakan Mehmet Ekici, hafta içinde
takımla çalışmalara başladı. Ancak Teknik Direktör Şota Arveladze'nin hem Mehmet'i riske etmeyerek milli takım arasında tam olarak iyileşmesini sağlamak hem de kazanan takımı bozmamak adına yıldız oyuncuyu yedek kulübesinde oturtabileceği belirtildi.

"Seriyi sürdürmeyi amaçlıyoruz"


Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, lige iki galibiyetle iyi bir giriş yaptıklarını belirterek, "Ama bu daha hiçbir şey değil. Oynanmamış 32 maç ve bozulmamış 96 puan daha var. İyi başlangıcımızı sürdürmeyi çok arzu ediyoruz. Bunu sürdürürken de taraftarımızın, camiamızın desteğine ve katkısına ihtiyacımız var. Herkesi yarın Avni Aker'e bekliyoruz" dedi.

Taraftara uyarı

İlk haftada Avni Aker'de oynanan Bursaspor maçında kale arkası ve maraton tribününden maçı izleyen taraftarların, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Akhisar Belediyespor maçına girişlerinin yasaklanması üzerine Trabzonspor, yarınki maçı izleyecek taraftarlara yönelik bir uyarı yayınladı. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada taraftarların tribünde talimat ve kurallara uyması istenirken şu ifadeler kullanıldı:
"TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlara ulaşmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Kazanan kadro bozulmayacak

Trabzonspor Teknik direktörü Şota Arveladze'nin Beşiktaş'ı geçen hafta İstanbul'da 2-1 yenen kadroyu bozmayı düşünmediği belirtildi. Mehmet Ekici'nin sakatlığının geçmesine rağmen riske edilmeyeceği, takımla fazla antrenman şansı bulamayan yeni transfer Marko Marin'in de ilk 11'de sahaya sürülmeyeceği belirtildi. Sadece defansta Aykut'un yerine yeniden Medjani'ye görev verebileceği belirtilen Gürcü teknik adam, Cardozo'yu da yine yanında oturtacak ve N'Doye'yi sahaya sürecek.

Ömür AVCI - TRABZON / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ