MENÜ

İşte Markovic'in bilinmeyenleri!

İngiltere temsilcimiz Edip Adanır, Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Lazar Markovic'i yazdı: Mourinho'nun istediği adam!

İşte Markovic'in bilinmeyenleri!

İngiltere temsilcimiz Edip Adanır, Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Lazar Markovic'i tüm yönleriyle değerlendirdi. İşte karşınızda Lazar Markovic...

Liverpool, Lazar Markovic’i büyük beklentilerle transfer etti. Onun için Benfica’ya 30 milyon Euro gibi büyük bir ücret ödediler. Rakamın bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de aynı dönemde Jose Mourinho’nun da genç Sırp oyuncu için girişimlerde bulunmasıydı. Mourinho, Markovic’i çok istese de transferi gerçekleştiren Brendan Rodgers oldu. 21 yaşındaki futbolcu için dönüm noktası, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde Basel ile oynadıkları maç oldu. Rakibin yüzüne vurunca 4 maç ceza aldı. Bu nedenle Beşiktaş karşılaşmalarını kaçırdı.”

‘Hücumda eksiği yok’

Lazar Markovic’in en önemli özelliği müthiş sürati. Son derece atak oynuyor. İki kanatta ve forvet arkasında görev yapabiliyor. Hücum anlamında hiçbir eksiği yok. Liverpool’da şut çekme konusunda çekimser kalıyordu ancak bunu da Premier Lig’deki ilk sezonu olmasına bağlayabiliriz. Alışma süreci biraz uzun sürdü. En büyük eksikliği ise savunmaya yardımcı olmaması.”

‘Fener’de daha çok oynar’

Fenerbahçe’den önce birçok Premier Lig takımı, Markovic’i kiralamak istedi fakat Rodgers bırakmadı. Bence Brendan Rodgers’ın genç yıldızı Fenerbahçe’ye göndermesinin nedeni, sert olan Türkiye Ligi’nde oyuncunun kendisini daha çok geliştireceğini düşünmesi ve daha fazla forma şansı bulacağına inanması.”

Rodgers: Lazar’ın geleceği burada

İngiliz basını, Liverpool’un Mario Balotelli’yi Milan’a satın alma opsiyonuyla kiralamasına rağmen Lazar Makrovic’te bu maddeyi sözleşmeye koymayacağını yazmıştı. Liverpool Menaceri Brendan Rodgers konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Markovic’in transferiyle ilgili yorum yapmayacağım. Onun için söyleyeceğim tek şey, Markovic’in geleceğinin Liverpool’da olduğu” ifadelerini kullandı.

Watford’dan son dakika hamlesi

Fenerbahçe, Lazar Markovic için görüşmelere başlandığını önceki gece KAP’a bildirmişti. Sarı-Lacivertliler, hem Liverpool ile hem de Sırp yıldızla her konuda anlaşmaya vardı. Ancak Premier Lig ekiplerinden Watford, 21 yaşındaki oyuncu için son dakika hamlesi yaptı. TalkSport’un haberine göre Sarı-Kırmızılılar, Markovic’i Fenerbahçe’nin elinden kapmak için son anda girişimde bulundu ancak bunda başarılı olamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ