MENÜ

Van Persie'ye ülkesinden şok haber!

Fenerbahçeli futbolcu Van Persie, Hollanda Milli Takımı'nın kaptanlığından alındı. Portakalların yeni kaptanı artık Arjen Robben...

Van Persie'ye ülkesinden şok haber!

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, kaptanlığa yeni bir ismi atadı. Blind'in aldığı kararla, Fenerbahçeli futbolcu Van Persie'nin yerine yeni kaptan Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Arjen Robben oldu. Van Persie ise ikinci kaptanlığa seçildi.

Robben'in 3 Eylül'de İzlanda ile oynanacak Avrupa Şampiyonası mücadelesine kaptan olarak çıkması bekleniyor.

Bu karar, Hiddink'in iki ay önce görevi bırakmasının ardından Hollanda Teknik Direktörü olan Danny Blind'in aldığı ilk ciddi karar oldu.

Öte yandan Guus Hiddink, Van Persie ve Robben'in yokluğunda kaptanlığı Galatasaraylı oyuncu Sneijder'e vermişti. Yıldız futbolcu, Türkiye ile oynanan karşılaşmaya kaptan olarak çıkmıştı.

A Grubu'nda 10 puanla üçüncü sırada yer alan Hollanda, 3 Eylül'de sahasında İzlanda ile 6 Eylül'de ise deplasmanda Türkiye ile karşılaşacak.

Hollanda'nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV).

Defans: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (FC Porto), Jaïro Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain).

Orta saha: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Forvet: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskova), Arjen Robben (Bayern Münih).

Mehmet Demircan


Van der Sar'ın Fenerbahçe yorumu

Haberin Devamı
YORUM YAZ