MENÜ

Sokak basketbolunun en iyileri İstanbul'da buluşacak

Red Bull King of the Rocksokak basketbol turnuvasının dünya finali 29 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak.

Sokak basketbolunun en iyileri İstanbul'da buluşacak

Red Bull King of the Rocksokak basketbol turnuvasının dünya finali 29 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak. Dünya finalleri öncesinde Türkiye elemeleri de tamamlandı. Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul’da yapılan elemelerde seçilen 7 Türk katılımcı finallerde boy göstermek için gün sayıyor. Ayrıca Queen of the Rock için 8 kadın katılımcı da finallerde yarışacak. Toplam 21 ülkeden 29 basketbolcu King of the Rock unvanını almak için İstanbul’da ter dökecek.

Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvası, bu yıl tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularını İstanbul’da buluşturacak. 2011’den beri Türkiye’de de elemeleri düzenlenen Red Bull King of the Rock’ta İstanbul ilk kez bu yıl 29 Ağustos’ta finallere ev sahipliği yapacak.

Red Bull King of the Rock’ta2014’ün şampiyonu olan Türk sokak basketbolcusu Kıvanç Dinler, bu seneki şampiyonayı İstanbul’a getirme başarısını gösterdi. İstanbul’daki finallerine giden yolda Ağustos ayı boyunca dört ilde Türkiye elemeleri tamamlandı. Ağustos ayı boyunca Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul’da yapılan elemelerde kadın ve erkek basketbolcular final bileti almak için mücadele etti.

29 Ağustos’taki finallerde 21 ülkeden 29 basketbolcu yarışacak. Türkiye’den 7 katılımcı teke tek mücadelelerde rakibini elemeye çalışacak. Ayrıca 8 kadın sokak basketbolcusu da Queen of the Rock olmak için mücadele edecek.

Güçlü olan ayakta kalır

15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuva, eleme usulüyle yapılıyor. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu teke tek sokak basketbolu tek potalı olarak oynanıyor. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorluyor. Her sayıdan sonra top rakibe geçiyor. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak eleniyorlar. Beraberlik durumunda iki dakikalık birinci uzatma ve bir dakikalık ikinci uzatma oynanıyor. Skorun 11-0 olması durumunda ise süre tamamlanmasa bile önde olan taraf maçı kazanmış sayılıyor. Mücadeleler sonunda sadece birer kişi kral ve kraliçe tacını giyerek King of the Rock ve Queen of the Rock unvanıyla büyük ödüle uzanıyor.

Etkinlikle ilgili detaylara www.redbull.com adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ