MENÜ

Karşıyaka'ya bir transfer yasağı daha

Yeni sezon öncesi peş peşe transfer yasaklarıyla boğuşan Karşıyaka, son darbeyi Ufukhan Bayraktar'dan yedi.

Karşıyaka'ya bir transfer yasağı daha

Yeni sezon öncesi peş peşe transfer yasaklarıyla boğuşan Karşıyaka, son darbeyi Ufukhan Bayraktar'dan yedi. Futbol Federasyonu (TFF), Ufukhan'ın 2011-12 sezonundan kalan 70 bin TL alacağı nedeniyle yeşil kırmızılı kulübe bir kez daha transfer yasağı koydu.

Karşıyaka, eski futbolcuları Tiago ve Baykal'ın 1 milyon 266 bin TL alacağını ödedi. Kulüp yönetimi rahatladığını düşünürken TFF aynı hafta kesinleşmiş futbolcu, vergi, SGK borcu olan kulüplere transfer yasağı getirdi. Böylece, Karşıyaka'nın önüne 2.8 milyon TL'lik yeni bir engel daha çıktı.

İşadamı Erdal Acar'ın katkısıyla bu borcu da ödeyen yöneticiler, SGK'dan borçsuz kağıdını alıp lisansları çıkarmaya başladı. İşlemler sırasında eski futbolculardan Barış Memiş'in 85 bin TL alacağı nedeniyle transfer tahtası yine kapandı. Oyuncunun menajerine son anda çek vererek bu engeli aşan Karşıyaka, geçen hafta Necati'ye lisans çıkarmak için Mahmut Boz'un 30 bin TL alacağını ödemek zorunda kaldı. Son olarak Ufukhan engeliyle karşılaşan yönetim, prensip anlaşmasına varılan Mehmet Akgün ve Sırp stoper Duric'e lisans çıkarabilmeleri için, 70 bin TL daha ödemeleri gerekiyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ