MENÜ

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerine yakın bakış

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, C Grubu'nda eşleştiği rakipler Benfica, Atletico Madrid ve Astana'ya yakın bakış...

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerine yakın bakış

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden tek takım olan Galatasaray, C Grubu'nda Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile eşleşti. Sarı-Kırmızılı ekibin karşı karşıya geleceği rakiplerin detayları şöyle...

BENFICA [PORTEKİZ]

Geçtiğimiz sezon Portekiz Premier Lig'i şampiyon tamamlayarak Devler Ligi'ne ilk torbadan giriş yapan Benfica, UEFA takımlar listesinde altıncı sırada yer alıyor.

Daha evvel 10 kez grup aşamasında mücadele veren Portekiz temsilcisi, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (şimdiki Şampiyonlar Ligi) 1960-61 ve 1961-62 sezonlarında olmak üzere iki defa mutlu sona ulaştı.



Lakabı Kartallar olan takım, Portekiz Premier Lig'de 34, Portekiz Kupası'nda (Taça de Portugal) 25, Portekiz Lig Kupası'nda (Taça da Liga) ise 6 kez şampiyon olmayı başardı.

Teknik direktör Jorge Jesus'u, ezeli rakibi Sporting Lizbon'a kaptıran Benfica, takımı Rui Vitoria'ya emanet etti.

Kaptanlığını Luisao'nun yaptığı Benfica'nın kadrosunda Nicolas Gaitan ve Eduardo Salvio gibi yıldız futbolcular bulunuyor. Ayrıca Portekiz ekibi, transfer döneminde Fulham'dan Konstantinos Mitroglou'yu kiralarken, Atletico Madrid'den Raul Jimenez, Queens Park Rangers'tan da Adel Taarabt'ı renklerine bağladı.

Benfica, karşılaşmalarını 65.647 kişilik Estadio da Luz'da oynuyor.

ATLETICO MADRID [İSPANYA]

La Liga'yı geçen sene üçüncü sırada noktalayan Atletico Madrid, UEFA takımlar listesinde beşinci sırada bulunuyor.

Daha önce gruplarda 5 defa mücadele veren İspanyol ekibi, geçtiğimiz yıl Devler Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 2013-14 sezonunda final oynayan Kırmızı-Beyazlı takım, 1973-74'te de aynı başarıyı sağlamıştı.

Ligde 10 defa şampiyon olmayı başaran Atletico, İspanya Kral Kupası'nda 10, İspanya Süper Kupası'nda ise 2 kez mutlu sona ulaştı.



2011 senesinden bu yana Atletico Madrid'in başında yer alan Diego Simeone, kurduğu sistemle Kırmızı-Beyazlılar'ı yeniden Avrupa'nın en iyileri arasına soktu.

Milli futbolcu Arda TuranBarcelona'ya kaptırarak güç kaybeden Atletico, hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Kırmızı-Beyazlılar, Arda'nın yanı sıra Raul Jimenez, Mario Suarez, Miranda, Toby Alderweireld, Mario Mandzukic, Cristian Rodriguez ve Emiliano Insua ile yollarını ayırdı.

İspanyol kulübü, Porto'dan Jackson Martinez, Fiorentina'dan Stefan Savic, Monaco'dan Yannick Ferreira Carrasco, Villarreal'den Luciano Vietto, Chelsea'den Filipe Luis ve Vitoria Guimaraes'ten Bernard Mensah'ı kadrosuna kattı.

Atletico Madrid, müsabakalarını 54.960 kapasiteli Vicente Calderon Stadyumu'nda oynuyor.

ASTANA [KAZAKİSTAN]



Tarihi bir başarıya imza atarak ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalan Astana, UEFA takımlar listesinde 310. sırada yer alıyor.

Kazakistan Premier Ligi
'ni şampiyon noktalayarak Devler Ligi 2. ön eleme turundan yola çıkan Astana, önce Maribor, 3. ön eleme turunda Helsinki ve Play-Off'ta ise APOEL Nicosia'yı saf dışı bırakıp tur biletini kapmayı başardı.

Ligde yalnızca tek şampiyonluğu bulunan Astana, Kazakistan Kupası'nı 2, Kazakistan Süper Kupası'nı da 2 defa müzesine götürdü.

Teknik direktörlüğünü 1992-93 sezonunda Fenerbahçe'de forma giyen Bulgar hoca Stanimir Stoilov'un çalıştırdığı Kazak temsilcisinin kadrosu genel olarak yerli oyunculardan oluşuyor.



Astana'nın teknik patronu Stoilov, 1992'de Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası final maçında şimdiki Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun forma giydiği Sarı-Kırmızılılar'a karşı oynayıp gol atmış, fakat mücadeleyi 3-2'lik skorla kazanan Cim Bom, kupayı müzesine götürmüştü.

Astana, maçlarını Kazakistan Milli Takımı'na da ev sahipliği yapan 30 bin kişilik Astana Arena'da oynuyor.

MİNİ YORUM [ONUR GÜLER]

Sezonu 3 kupalı kapatmasına rağmen yaz transfer dönemindeki durgunluğu sebebiyle taraftarları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Galatasaray, nispeten kolay bir gruba düştü. Kriz üstüne krizle boğuşan Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, takımı düzene sokarsa gruptan çıkmak sürpriz olmaz. Cim Bom'un, Real Madrid maçında sergilediği futbol, Devler Ligi seviyesi için ümit verse de Süper Lig'de ortaya konan oyun umutları düşürüyor. Aslan, transferde son günleri iyi değerlendirip doğru hamleleri yaparsa Benfica'yı geçip Atletico Madrid'in ardından 2. olarak tur biletini kapabilir. Galatasaray'ın bu grupta Astana'nın gerisinde kalıp UEFA Avrupa Ligi'ne gidememesi ise tarihin en büyük başarısızlıkları arasına yazılır.


İşte Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi takvimi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ