MENÜ

Bursa, Birleşmiş Milletler oldu

Transfer döneminin en hareketli takımı Bursaspor'da, bu kez de bir Japon oyuncu kadroya katıldı. Timsah, Hertha Berlin'den Hosogai ile sözleşme imzaladı. Başarılı oyuncu, Yeşil-Beyazlılar'ın 12. milletten 13. yabancı futbolcusu oldu

Bursa, Birleşmiş Milletler oldu

Ertuğrul Sağlam’ın göreve gelmesinin ardından takımı baştan sona değiştiren Bursaspor’un son hamlesi, Hertha Berlin takımından Hajime Hosogai olmuştu. Yeşil-Beyazlılar, 1 yıllığına kiralık olarak anlaştığı başarılı orta saha oyuncusunu önce sağlık kontrolünden geçirdi, ardından resmi sözleşmeye imza attırdı. Bu transferden sonra Timsah’ta yabancı oyuncu sayısı da 13’e çıktı.

Adeta Birleşmiş Millietler’e dönen ve daha önce Isaac Cuenca, Tom De Sutter, Balazs Dzudzsak gibi oyuncuları kadrosuna katan Bursa ekibinde böylece tam 12 milletten 13 yabancı oyuncu oldu. Bursa’da, geçen sene 7 yabancı futbolcu vardı.

Makedonya’dan Japonya’ya kadar uzanan bu oyuncu havuzunun bu sezon lige damga vurması bekleniyor. Ancak ilk 2 haftada işler yolunda gitmemişti. Hatırlancağı üzere Yeşil-Beyazlılar, ilk hafta Trabzonspor’a, ikinci hafta ise Gaziantepspor’a 1-0’lık skorlarla mağlup olmuştu.

10 kişiyle yollar ayrıldı

Bursaspor’da sadece takıma yıldızlar katılmadı, aynı zamanda yıldız oyuncularını da kaybetti. Ozan Tufan, Şener Özbayraklı,, ve Volkan Şen’i Fenerbahçe’ye kaptıran Timsah, Cedric Bakambu’yu Villarreal’e gönderirken bu oyunculardan tam 16 milyon Euro kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ