MENÜ

Karabük'ün tek hedefi Süper Lig

Sezona 2'de 2'yle başlayn Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Hüseyin Kalpar, rotayı belirledi. Deneyimli teknik adam, "Bu takımın tek hedefi Süper Lig'e çıkmak. Ben de bunun için buradayım" yorumunu yaptı.

Karabük'ün tek hedefi Süper Lig

PTT 1. Lig’de ikinci haftayı 6 puanla lider geçen Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, tek hedeflerinin Spor Toto Süper Lig’e yükselmek olduğunu, kendisinin de bu hedef için takımın başında bulunduğunu ifade etti. Kalpar, Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, ligde ilk iki haftayı kayıpsız geçmenin çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Puan açısından değerlendirildiğinde çok iyi bir yerde olduklarını vurgulayan Kalpar, "Bizim düşüncemize göre bu takımın daha iyi olması lazım. Çok mükemmel oynayıp hiç puanımızın olmaması yerine, böyle bir ortamda 6 puanımızın olması çok değerli. Yeni kurulan takımız. Bunun ister istemez sıkıntıları ve olumsuz yönleri olabiliyor. Çok daha iyi olacağız. Kazanan takımlardaki oyuncuların haftalar ilerledikçe öz güvenleri artıyor" diye konuştu.

'Eksiklerimiz var ama...'

Lig yarışında çok önemli maçlara çıkacaklarını, iyi ve kötü takımlar arasındaki farkın ileriki haftalarda ortaya çıkacağını anlatan Kalpar, şunları kaydetti: "Yarışa başlamak önemli ama güzel bir yerde bitirmek çok daha önemli. Oyuncularım ve ben bunların bilinci içerisindeyiz. Oynadığımız maçlardan tam puan aldığımız için mutluyum. Eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Genç oyuncularımızla 24 kişiyiz. Ligin ilk haftaları çok zor oluyor. Ligin başında en iyi puanları almaya çalışıyoruz. Şu anda puanımız iyi ama bu puana sığınıp kalmamak gerekir. Bizim işimiz sabır işidir."

'Tek düşüncemiz Balıkesir'


Kalpar, transfer için Bursaspor’dan Oğuzhan Aynaoğlu ve Nijeryalı Toto Tamuz ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Henüz istedikleri düzeyde futbolu ortaya koyamadıklarını, sergiledikleri performansla maç kazanmanın takımı için önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Kalpar, ligin 3. haftasında deplasmanda Balıkesirspor ile yapacakları maçla ilgili, "Tek düşüncemiz Balıkesirspor maçı. Deplasman veya iç saha ayırmıyoruz. Orada kazanabilme adına her şeyi ortaya koyacağız. Bu takımın tek hedefi Süper Lig’e çıkmak. Bende bunun için buradayım. Her maçı kazanma adına mücadele edeceğiz" şeklinde değerlendirme yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ