MENÜ

Türkiye 79-81 Letonya

Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenen Super Cup'ta mücadele eden A Milli Takımımız, turnuvanın ikinci gününde Letonya'ya 81-79'luk skorla mağlup oldu.

Türkiye 79-81 Letonya

Ay Yıldızlı ekibimiz Super Cup’taki son maçında 23 Ağustos Pazar günü TSİ 16:00’da ev sahibi Almanya ile karşılaşacak. A Milli Takımımız ile Letonya arasında oynanan karşılaşmayı TBF Başkanı Harun Erdenay, Asbaşkan Dinçer Çetintaş, Asbaşkan Kemal Akar, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve TBF Projeler Direktörü Emir Turam da salonda takip etti.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Barış Hersek, Semih Erden, Ali Muhammed ve Furkan Korkmaz beşi ile başlayan A Milli Takımımız, ilk sayılarını Semih Erden ile buldu. Ay Yıldızlı ekibimiz mücadelede 5 dakika geride kalırken farkı çift hanelere çıkardı.

Bu bölümde Furkan Korkmaz’dan 6 sayılık katkı geldi. İlk çeyreğin son 4 dakikasında Letonya’dan 10-1’lik seri geldi. Bu çeyrek Millilerin 18-17 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrekte her iki takım da dengeli bir performans gösterirken, son bölümlerde Milliler iyi bir oyun sergiledi. Oğuz Savaş bu çeyrekte öne çıkan oyuncumuz oldu. Ay Yıldızlılar soyunma odasına 33-31 önde gitti.

Milliler mücadelenin ikinci yarısına Sinan Güler, Barış Hersek, Furkan Korkmaz, Kenan Sipahi ve Semih Erden beşi ile başladı. Sinan Güler üçüncü çeyrekteki ilk basketi bulurken, Letonya sonrasında 8-0’lık bir seri yakaladı. Milliler Furkan Kormaz ve Semih Erden ile 7-0’lık bir seri le cevap verdi.

Üçüncü çeyrek Letonya’nın 53-50 üstünlüğü ile sonuçlandı. Son çeyrekte Melih Mahmutoğlu arka arkaya 5 sayı buldu ve Milliler karşılaşmada üstünlüğü ele geçirdi. Son saniyede Birkan Batuk'un kullandığı üç sayılık atıştan yararlanamayan Milliler, karşılaşmadan 81-79 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ