MENÜ

Yazıcı: Kadın satrancını bitirdiler

Satranç Federasyonu eski başkanı Ali Nihat Yazıcı, görev başındaki fedarasyonun kadın satrancını yok ettiğini belirterek, "Utanç verici bir durum" değerlendirmesi yaptı.

Yazıcı: Kadın satrancını bitirdiler

Görev yaptığı süre için satranç sporuna büyük ivme kazandıran, okullara seçmeli ders olarak girmesine önayak olan ve Uluslararası Satranç Federasyonu FİDE'nin Türkiye'deki Satranç yapılanması üye ülkelere örnek gösterilmesini sağlayan Yazıcı, 'satranchaber.com.tr'ye yaptığı açıklamada mevcut federasyonu eleştirdi. Yazıcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

"Başkanı Gülkız Tulay olan Türkiye Satranç Federasyonu yönetimi seçildikten sonra kadın satrancını yok saymaya devam ediyor.

2014 Yılında Hindistan’ın Pune kentinde düzenlenen Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasına kadın sporcu göndermeyen Gülkız Tulay, bütün eleştirilere rağmen bu yıl Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde düzenlenecek olan Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasına da bir kadın sporcu yollamamış görünüyor!

Utanç verici! Kadın satrancımıza bir kadın başkan bu kadar sahip çıkıyor! Oysa o kadar yetenekli çocuklarımız var ki 20 yaşın altında...

Şans ver deneyim kazansınlar, madalyanın ne önemi var? Oğlunu Dış ilişkiler Komisyonu üyesi olarak yurt dışına gönderiyorsun da o kadar kızımız arasında birisini neden Dünya Gençlere göndermiyorsun?

İsim bulamıyorsanız yardımcı olalım size!

Bu arada biliyorum, kulağıma geldi söylentiler... "ELO’su 2000’in üstünde genç kadın sporcumuz yok ki!" diyorsunuz, sizle nasıl olsun yahu?

Yok ettiniz kadın satrancını…

Bu ülkenin bayrağının Dünya Genç Kadınlar Satranç Şampiyonasında dalgalanması bile yeterdi! Yazık! Yazık! Yazık!

Dünya Gençler Şampiyonası Sporcuları

TSF’ye çağrıda bulunuyorum! Gelin bu hatadan vazgeçin, Khanty Mansysk’e bir kadın sporcumuzu yollayın! Spor Genel Müdürüne, Spor Bakanına da çağrıda bulunuyorum! Bu kötü gidişe kim müdahale edecek?"

Haberin Devamı
YORUM YAZ