MENÜ

Kasımpaşa 1-0 Başakşehir

Süper Lig'in 2. hafta açılış maçında Kasımpaşa, Başakşehir'i 1-0 yendi ve 3 puanın sahibi oldu.

Kasımpaşa 1-0 Başakşehir

Geçen hafta dış sahada kazanan Kasımpaşa yenilenen kadrosuyla ilk yarıda daha göz dolduran taraftı. Aslında çok pozisyon görmedik ama organize olma ve rakip ceza alanında görülme açısından Kasımpaşa daha etkiliydi. Geçen haftaki Antalya yenilgisi Başakşehir’in kimyasını bozmuş gibiydi. Özellikle ön bölgede fazla göremedik Abdullah Avcı'nın öğrencilerini.

İlk tehlike 12. dakikada Başakşehir'den geldi. Orta alanda organize gelişen atakta Uğur Uçar uygun durumda topu kalenin üstünden dışarı attı. Zaten Başakşehir adına da ilk yarıdaki tek tehlikeydi.

30. dakikada Adem Büyük'ün pasında Tunay Torun net bir pozisyonu kolay harcadı ve topu dışarı gönderdi. Kasımpaşa aradığı golü 32’de buldu. Orta alanda baskı yapan Donk, Mahmut'tan kaptığı topugüzel bir asistle Scarione'ye çıkardı. Arjantinli kafa ile takımını öne geçirdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu ilan etti.

İkinci yarı rakip alanda çoğalan ve baskı kurmaya çalışan Başakşehir vardı sahada. Ancak Kasımpaşa'nın bu baskıdan etkilendiğini söylemek mümkün değil.

70’te Abdullah Avcı hücumda bir varlık gösteremeyen Sokol'un yerine Mehmet Batdal'ı soktu. Aynı anda Rıza Çalımbay da Scorione'nin yerine orta alanı güçlendirmek için Hakan Aslan'ı aldı.

75’te oyun giren Hakan ceza alanı dışında topu kazandı ama yerden şutu az farkla dışarı çıktı. Başakşehir dün gece rakip ceza alanına girmede çok zorlandı. Kasımpaşa ise rakibe önde baskıyı çok iyi yaptı, orta alanı iyi kapattı. Donk iyi oynadı, faydalıydı ama geçen sezonki faul hastalığı sürüyor. İlerleyen haftalarda sıkıntı yaratabilir Kasımpaşa'ya. Rıza hocayı tebrik ederim gerçekten yeni ve eski oyuncuları çok çabuk kaynaştırıp iki hafta da 6 puanı cebine koymayı başardı.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ