MENÜ

"Büyük Altay", ilk kez 3. Lig'de

Süper Lig'de en fazla yer alan ekiplerden olan İzmir'in köklü kulübü Altay, son dönemdeki başarısız sonuçların ardından bu sezon ilk kez Spor Toto 3. Lig'de mücadele edecek.

"Büyük Altay", ilk kez 3. Lig'de

1. Grup’ta yer alan Altay, hafta sonu başlayacak ligde sezonun ilk maçında 23 Ağustos Pazar günü deplasmanda Silivrispor ile karşılaşacak.

Altay Kulübü Başkanı Cihangir Marmara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3. Lig’de yer alacakları sezonda transfer yasağı nedeniyle geçen yıl kadrolarında bulunan bazı oyuncuların yanı sıra 1996-1998 grubundan gençlerle yollarına devam edeceklerini kaydetti.

Yaklaşık 20 yaş ortalamasıyla Türkiye liglerinin en genç takımlardan biri olduklarını kaydeden Marmara, şu ifadeleri kullandı:

"Çok tecrübeli olmasalar da kendilerini göstermek ve takımlarını yukarılara taşımak isteyen bir grup var. Biz onlara ’cesur yürek’ lakabını taktık. Camia olarak güveniyoruz, yönetim kurulu olarak da yanlarındayız. Kulüplerde üst ve altyapı olur ama bizim bu sene sloganımız; tek yapı. 19 yaş altı takımımız A takımla antrenmana çıkıyor. Bu bize birtakım avantajlar getirecek, örneğin bir sağ bek sakatlandığında, onun yerine takımdan devşirme bir isim bulmak yerine 19 yaş altı takımından birisini orada oynatacağız. Bunlarla birlikte zor bir lige başlayacağız. Hedeflerimiz olsun istiyoruz ama her şeyden evvel camianın desteği gerekiyor. Sabırsız olursak, erken bir takım sonuçlar beklersek, bu, takım üstünde de baskı yaratır."

"Kulübün devamına yönelik tedbirler aldık"

Başkan Marmara, yeni sezonda taraftara da çok büyük görev düştüğünü belirterek, "Bu takıma son dakikaya kadar destek vermeleri gerekiyor. Farklı tavırlar sergilerlerse, Altay Kulübü zarar görür. Ekonomik olarak sportif ceza ödeme durumumuz söz konusu değil. Kulübün devamına yönelik tedbirler aldık. Elimizden geleni yapıyoruz ve de bundan sonra da camianın yanımızda olmasını, maddi manevi bekliyoruz" diye konuştu.

Bu sezon iç sahadaki ilk 2 karşılaşmalarını Menemen’de oynayacaklarını, maçlarını Buca İlçe Stadı’nda yapmak için de girişimlerde bulunduklarını kaydeden Marmara, Spor Genel Müdürlüğü’nün desteklerine rağmen Buca Belediyesi’nin geçici ruhsatı vermemesi nedeniyle bu girişimin sonuçsuz kaldığını bildirdi.

Bu nedenle maçlarını Kemalpaşa’da oynayacaklarını kaydeden Marmara, "Başta tüm İzmir kulüpleri olmak üzere tüm rakiplerimize yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ