MENÜ

Hikmet Karaman ateş püskürdü!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Stuart Baxter ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maç sonu önemli açıklamalarda bulundu.

Hikmet Karaman ateş püskürdü!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Stuart Baxter, "90 dakikaya bakıldığında bize yazık oldu" dedi.

Baxter, 3-2 kaybettikleri Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve iyi bir futbol sergilediklerini belirterek, "Maalesef yakaladığımız birkaç pozisyonu değerlendiremedik. Attığı gol dışında Çaykur Rizespor’un ilk yarıda pozisyon bulmasına izin vermedik. Öne geçmemiz gerekirken, 44. dakikada golü yedik ve devreyi 1-0 geride bitirdik. 90 dakikaya bakıldığında bize yazık oldu" diye konuştu.

İkinci yarıda futbolcularından öne doğru oynamaları istediğini ifade eden Baxter, şöyle devam etti:

"Kabul etmemiz gerekiyor ki ikinci yarıda takımım çok iyi oynadı ve 2 gol bularak öne geçti. Her maçın kritik anları var. Bu maçta da hakemin verdiği penaltıyı bir daha görmem lazım ki sonrasında daha doğru bir yorum yapayım. Ancak dışarıdan gördüğüm kadarıyla ucuz bir penaltıydı. 3. gole çok yorum yapmaya gerek yok, kolay bir gol yedik. Bu konuda savunmamıza eleştiri getirebilirim."


"Adam olmayı öğrenecekler"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, deplasmanda aldıkları 3 puanın önemli olduğunu vurguladı.

Maç içinde bazı gel gitler yaşadıklarını vurgulayan Karaman, "Oyun olarak istediğimiz seviyede değiliz. Mücadele ederek oyun disiplinine sadık kalmaya çalışıyoruz. Oyuna sonradan giren oyuncular, takıma önemli katkı sağladı" dedi.

Hikmet Karaman, kazandıkları penaltı atışından sonra Kweuke ile yaşadığı tartışma ile ilgili şunları söyledi:

"Bizim penaltıcımız Deniz, bunu daha dün konuştuk. Geçen sene de buna benzer bir şey yaşadık. Bugün Kweuke’nin yaptığı hareket takım adına iyi bir hareket değil. 3. golü çok güzel attı ama biz bir takımız ve öyle hareket etmemiz gerekiyor. Buraya gelen yabancılar adam olmayı öğrenecek. Yabancı futbolcular, Türkiye’ye geldiklerinde burada para kazanıyorlar ama 3 ay sonra bazı şeyleri unutuyorlar, istedikleri gibi hareket ediyorlar. Takım disiplinini sağlamayan ekipler 1 maç kazanabilirler ama geride 33 hafta var. Çaykur Rizespor, iki senedir küme düşmemeye oynuyor. İki oyuncuya veya teknik direktöre bağlı takım olmaz. Takım olmak, karakterli ve profesyonel davranan oyunculardan geçer. Bu konuyu mutlaka değerlendireceğim. Aynı zamanda antrenörlük dersi gerektiren bir konu."

Haberin Devamı
YORUM YAZ