MENÜ

Garip Olçaş, Rio'da madalya hedefliyor

Yalova'da yaşayan doğuştan zihinsel engelli, milli masa tenisi sporcusu Garip Olçaş, gelecek yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak Paralimpik Oyunları'na katılıp madalya kazanmayı hedefliyor.

Garip Olçaş, Rio'da madalya hedefliyor

İşitme ve konuşma engeli de bulunan 20 yaşındaki Garip Olçaş, antrenmanlarını İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Masa Tenisi Antrenörü Bayram Ali Yıldız gözetiminde sürdürüyor.

Günde iki idman yapan Garip Olçaş, milli takım formasıyla ulaştığı Avrupa ve dünya şampiyonluklarına uluslararası bir başarı daha eklemek için çalışmalarına devam ediyor.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Garip Olçaş ile 2006 yılında düzenlenen bir engelliler müsabakasında tanıştıklarını söyledi. Daha sonra onu masa tenisine yönlendirdiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Garip’le sabah ve akşamları antrenmanlara başladık. Her gün antrenmanlara geliyordu. Geldiği zamanda diğer çocuklarla değil de onlardan ayırarak antrenman yaptırdık. Aşağı yukarı 3 aya yakın süre özel antrenmana tabi tuttuk. Ardından Garip’i diğer çocuklarla kaynaştırdık. Garip, konuşamıyor ve duyamıyordu. Biz de o arada hem diğer çocuklarla kaynaşsın hem de realibite olsun diye onu diğer sporcuların arasına dahil ettik. Garip, bu çalışmalarıyla 2013 yılında engellilerde Avrupa ve dünya şampiyonu olan milli takımda yer aldı. Şimdi de gelecek yıl yapılacak Rio Paralimpik Oyunları’na hazırlanıyor. Günde çift idman yapıyor. Bu emeklerinin karşılığını alacağına inanıyoruz."

Yıldız, Garip Olçaş’ın annesiyle yaşadığını ve ekonomik durumlarının iyi olmadığını dile getirdi.

Onun, başarılarının meyvelerini toplamaya başlamasını istediklerini anlatan Yıldız, "Devletimizin tanıdığı güzel imkanlar var. İl Müdürümüz Metin Kaplan vasıtasıyla devlet sporcusu olması için başvurduk. Federasyondan ’olur’ çıktı. Federasyon ile bizim yazımız Bakanlığa gönderildi. Orada da onaylanmasıyla inşallah Garip, devlet sporcusu olacak ve her ay maaş alacak" diye konuştu.

Düşüncelerini işaretlerle aktaran Garip Olçaş da masa tenisini çok sevdiğini ve milli takıma alınıp oyunlardan madalya ile dönmek istediğini belirtti.

Çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çoklu bir spor etkinliği olan Paralimpik Oyunları, Rio de Janeiro’da, Yaz Olimpiyatları’nın ardından 7-18 Eylül 2016’da gerçekleştirilecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ