MENÜ

İsmail Kartal: Fenerbahçe üzerinden oyunlar oynanıyor

Şampiyonluk yarışı verirken Rize'de kurşunlanmayla sarsılan Fenerbahçe'nin eski hocası ismail Kartal, Topal olayını yorumladı:“Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. Bu takım üzerinden oyunlar oynanıyor, birileri prim yapıyor”

İsmail Kartal: Fenerbahçe üzerinden oyunlar oynanıyor

Mehmet Topal’ın aracı kurşunlandı. Fenerbahçe’de yeni bir kaos ortamı başladı. 4 Nisan’da Rize’de gerçekleşen saldırının şokunu üzerinden atamayan Sarı-Lacivertliler’de takımın psikolojisi bir kez daha bozulurken bu olayı şampiyonluk yarışı verirken bizzat yaşayan teknik direktör İsmail Kartal, FANATİK’e konuştu. Bir süredir yurt dışında mesleki çalışmalarını sürdüren, kurslara katılırken, oyuncu da izleyen Kartal şunları söyledi:

‘İş artık çok tehlikeli’

Fenerbahçe’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. Bu takım üzerinden oyunlar oynanıyor, bir takım kişiler prim yapmaya çalışıyor. Ancak gelinen nokta çok tehlikeli. İnsanların canlarına kastedilen bir noktaya gelindi.”

‘Aydınlanması gerek’

“Rize yolunda yaşadığımız ilk kurşunlanma olayında otobüsün en önünde ben vardım. Şöfor yerine bana da isabet edebilirdi. Aynı şeyi Mehmet Topal ve Mert Uygar da yaşadı. Ortada aydınlanması gereken bir durum var. İlk olayda olduğu gibi henüz faailler ortaya çıkmadı. Futbolcuların kafalarının rahatlaması için bu konu bir an önce çözülmeli.”

‘Türkler atlatıyor ama...’

“Türk futbolcular için bazı şeyleri anlamak daha kolay ama bunları yabancı futbolculara anlatmak bir hayli zor. Umarım bu son olur. Gerçekten akıl almaz bir durum bu.”

‘Avrupa’da iş yapar’

Fenerbahçe futbol takımının sezon öncesinde çok iyi transferler yaptığının da altını çizen İsmail Kartal, “Takımın Şammpiyonlar Ligi gruplarına kalamaması hoş olmadı. Kötü oldu. Ancak Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi gruplarında çok iyi işler yapacağına inanıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ