MENÜ

Finlandiya, teknik direktörünü internet ilanıyla buldu

Haziran ayından bu yana internet sayfasına verdiği ilanla teknik direktör arayan Finlandiya Futbol Federasyonu, 140 başvurunun ardından İsveçli Hans Backe ile anlaştıklarını açıkladı.

Finlandiya, teknik direktörünü internet ilanıyla buldu

Anlaşma sonrası bir basın toplantısı düzenleyen 63 yaşındaki Backe, 2 yıllığına anlaştıklarını ve göreve 1 Ocak 2016’da başlayacağını belirtti.

2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde güçlü bir grupta mücadele edeceklerini söyleyen Backe, takımların şanslarının eşit olduğunu ifade etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde F Grubu’nda yer alan Finlandiya 6 maçta 4 puan topladı. Finlandiya’nın EURO 2016’ya katılma şansının azalmasıyla teknik direktör Mixu Paatelainen istifa etmek zorunda kalmıştı.

2007-2008 arasında vatandaşı Sven-Göran Eriksson’un yardımcısı olarak İngiltere’nin Manchester City takımında görev yapan Backe, Danimarka, İsveç ve Norveç’teki birinci lig takımlarının yanı sıra Avusturya’nın Salzburg, Yunanistan’ın Panathinaikos, İngiltere’nin Notts County ve ABD’nin New York Red Bulls kulüplerini de çalıştırmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ