MENÜ

Samsun'da Özat hedefi belirledi

Sezonu Altınordu karşılaşmasıyla açack Samsunspor'da teknik direktör Ümit Özat, "Herkesin istediği şampiyonluğu biz, herkesten daha çok istiyoruz" dedi.

Samsun'da Özat hedefi belirledi

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, son 2 sezondur Play-Off finalde kaybettiği Süper Lig hedefine bu kez ulaşmak istiyor. Altınordu maçıyla sezonu açacak olan Kırmızı-Beyazlılar'da teknik direktör Ümit Özat, takımın son durumu hakkında bilgi verdi. Söze "Herkesin istediği şampiyonluğu, biz herkesten daha çok istiyoruz" diyerek başlayan genç teknik adam, "Hiç kimse 1 puana razı değil. Kimse kümede kalmaya değil, herkes şampiyonluğa oynuyor. Biz de herkesten daha çok şampiyon olmayı istiyoruz. Maç başı 1,8-2 puan ortalaması ile gitmek istiyoruz. Öncelikle bu ligin beklide en uzun birlikte oynayan tek takımı ile başlayacağız. Her maç zor. Her maçın kendine özgü bir havası var. Yaklaşık 4-5 antrenmanımız kaldı. Onları da kullanıp Altınordu maçına hazır olacağımızı düşünüyorum."

'Eksiklerimiz var ama...'

Takımın 4-5 eksiği bulunduğunu söyleyen Özat, "Kulübün mali durumunu nedir, bu takviyeleri yapabilir miyiz, bilmiyorum. Beraber hareket etmek zorundayız. İlla şu oyuncuyu istiyorum demem. Çünkü kulübün mali yapısını da sarsmak istemem. 17-18 kişilik kemik bir kadro ile yola çıkacağımızı, en fazla 1 oyuncu geleceğini, gidenin de çok ekstra bir durum haricinde olmayacağını dün oyuncularımıza söyledim. Bu takımda antrenman yapan herkesin en az 15-20 maç oynayacağını ve hepsine şans vereceğimi kendilerine ilettim" ifadelerini kulandı.

'Emeğe saygı duyan biriyim'


Oyuncularının emeğini asla göz ardı etmeyeceğini ifade eden Ümit Özat, "Benim amacım dışarıdan birinin gelip 1 aydır burada 40 derecede antrenman yapan oyuncuların yerine forma alması değil. Dolayısıyla bu takımda 1 aydır bu eziyeti kim çekiyorsa, formayı da onun taşıması gerekir. Ama futbolun günü gününü tutmuyor. En fazla 1 ya da 2 oyuncu aramıza katılır. Gelen oyuncuya hiçbir antrenör de yok demez. Kadroyu gördüğümde 3-4 takviye ile iyi olacağını söyledim. O zamandan bugüne Ekigho ve Kone geldiğine göre en fazla 1 ya da 2 takviye yapabilirsek yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz."

Taha ameliyat oldu


Öte yandan sezon başı hazırlıkları sırasında omzundan sakatlanan orta saha oyuncusu Taha Yalçıner ise bugün İstanbul’da özel bir hastanede ameliyat oldu. Taha’nın yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ