MENÜ

Karpaty Lviv'liler bizimle!

Gazetemizin usta foto muhabirlerinden Yusuf Dursun, Fenerbahçe ile Shakhtar maçının oynanacağı Lviv izlenimlerini aktardı.

Karpaty Lviv'liler bizimle!

Usta foto muhabirimiz Yusuf Dursun, Lviv izlenimlerini yazdı.

"Shakhtar, iç savaş nedeniyle iki senedir Polonya sınırındaki Lviv’de maçlarına çıkıyor. Bu durum, şehrin en büyük takımı Karpaty Lviv tarafından hiç hoş karşılanmıyor. Karpaty taraftarları, Shakhtar’ı hiç ama hiç sevmiyor.

Sokakta Türk olduğumuzu anlayan Karpaty’liler yanımıza gelerek, “Yarın akşam (bu akşam) sizin yanınızdayız. Shakhtar’ı yenin” diyor. Hatta maça bilet aldıkları dedikodusu bile var. Yani anlayacağınız, rövanşta Fenerbahçe beklenenden daha fazla desteğe sahip olabilir.

Lviv’de nüfusun yüzde 70’nin kadın olduğu söyleniyor. Binaların çoğu eski ancak düzenli bir kent. Dev mücadele için de şehirde büyük bir hazırlık var. Türkiye’den ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden maç için gelen Sarı-Lacivertli taraftarlar nedeniyle esnaf adeta bayram yapıyor.

Neredeyse tüm restoranlar ya Türk ya da Fenerbahçe bayrağı asmış durumda. Maç için Lviv’e gelen Türkler’in sayısının bugün daha da artması bekleniyor. Shakhtar burada, Donetsk’te bulduğu desteğinin çeyreğini bile bulamayacak gibi görünüyor. Bu da temsilcimiz için önemli bir avantaj olacak. "

Haberin Devamı
YORUM YAZ