MENÜ

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hocalara ultimatom!

Dün saat 3 ile beş arasında Londra'da Gloucester Place'ta Premier Lig menajerleri aylık toplantıları için biraraya geldi.

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hocalara ultimatom!

İlk konu olarak futbol federasyonu menajerlerin kendilerine ayrılan teknik bölgede federasyonun bu sezon uygulamaya koyacağı kurallara uymak zorunda olduklarını belirtti.

Kendilerine ayrılan bölgede dördüncü hakeme ve diğer kulüp hocalarına sözlü ve el hareketleriyle yapacakları her türlü hareket karşısında kendilerine ceza verileceği açıklandı

Dördüncü hakemler menajerlerin kendilerine yapacakları itiraz sonrasında el hareketiyle alkışlamalarına da tribüne gönderme cezası verebilecekleri diğer bir ceza unsuru olacak.

Menajerler tarafından kendilerine verilen karara itiraz etmeyi devam ettiren hocaları tribüne gönderme kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Mourinho ve Wenger'in birbirlerinin suratına bile bakmadıkları toplantıdan sonra menajerlere yaptıkları her itirazdan sonra dördüncü hakem tarafından önce uyarı ardından tribüne gönderme cezası vermeleri kararlaştırıldı.

FUTBOLCULARIN HAKEME İTİRAZLARI

Futbol federasyonunun geçen sezon dikkatini çeken en önemli olay futbolcuların her şeye itiraz etmeleri konusu. Futbolcular hakemin yanına giderek yapacakları itiraz bir maç boyunca 2 olarak tespit edildi. Geçen sezon bu rakam üçtü.

Bu kurallara uymayan ve hakemin etrafında toplanarak itiraz eden futbolculara bunun hakem raporunda tespit edilmesiyle futbolculara sarı kart ve para cezası verileceği açıklandı.

Defans yapan takım aleyhine frikik verildiğinde atak yapan takım oyuncusu ofsayt pozisyonundan geliyorsa ve bu hakemin görüşüne göre rakip takımı etkiliyorsa buna müsaade edilmeyecek.

Geçen sezon ofsayt pozisyonundan gelen oyuncu oyunu etkilemiyorsa hakemler oyunu devam ettirebiliyordu. Bu sezon bu uygulama olmayacak.

Edip ADANIR/ Londra temsilcisi

Haberin Devamı
YORUM YAZ