MENÜ

Geleceğimiz parlak!

Alt yapılarda madalyalar kazanan ve şimdi A Milli Takım'ın başarısı için ter döken iki oyun kurucumuz Kartal Özmızrak ve Kenan Sipahi FANATİK'e konuştu. Kartal, “Bir-iki yıl içinde Türkiye'nin guard sorunu kalmayacak” derken, Kenan ise, “Sıra bize geldiğinde A Takım'da da başarılı olacağız” diye konuştu.

Geleceğimiz parlak!

Yıllardır Kerem ve Ender dışında oyun kurucu yetiştirememekten yakınıyoruz. Hatta bu sene oyun kurucu pozisyonuna Amerikalı bile devşirdik. Ama alttan ‘pırıl pırıl’ gençler geliyor. Kenan ve Kartal FANATİK’e konuştu, önemli mesajlar verdi. Söz şimdi geleceğin yıldızları olmasını beklediğimiz gençlerde...

Kenan Sipahi:

‘Oynamadan olmuyor’


“Alt yapıda müthiş jenerasyonlar var. Sürekli madalyalar geliyor. Önümüzün açık olduğunu düşünsem de, gençler oynamadıktan sonra bunların bir önemi kalmıyor. Çok görüyoruz, bizim yendiğimiz oyuncular bir kaç yıl sonra üst sıralardan NBA’e seçiliyorlar, ya da Euroleague’in önemli oyuncuları arasında yer alıyorlar. Bizler ise yerimizde sayıyoruz.”

‘Hayat, biz gençler için zorlaşıyor’

“Avrupa ile aramızda mantalite farkı var. Yabancı kuralının etkileri ve biz oyuncuların hatalarının da payı var tabii bu olumsuzluklarda. Bu işler son zamanlarda biraz düzelmeye başladı ama küçük kulüplere gittiğinizde bile ne yazık ki oynayamıyorsunuz. İkinci Lig’e giden arkadaşlarımız yine oynayamıyor, yabancılar 40’ar dakika forma giyiyor. Hayat bizler için zorlaşıyor. Biz gençler olarak yine de elimizden geleni yapıyoruz, özveri ile çalışmaya devam ediyoruz.”

‘Çekememezlik yok’


“Genç oyuncuların arası çok iyi. Önemli olan da bu zaten. Birbirimize saygı duyuyoruz ve seviyoruz. Bizim jenerasyonlarda birbirini çekememezlik gibi bir durum yok. Bence bunlar başarıyı getiren faktörler. İleride de A Milli Takım bize kalınca aynı şampiyonlukları yaşamak istiyoruz.”

‘Sürpriz yapabiliriz’

“Geçen sene sakat olduğum için A Milli Takım’a gelemedim. Bu yıl da sezon biter bitmez ameliyat oldum ve çalışmalara erken başladım. Yoksa yine burayı kaçırabilirdim. İki sene üst üste milli takımdan uzak kalmak istemedim. Burada herkes özveri ile çalışıyor. Abilerimiz bize örnek oluyor. Biz gençler olarak da enerji veriyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda favori değiliz ama farklı bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Zaten favoriler kazanacak diye bir kural da yok. Geçtiğimiz senelerde favori olarak gidip hep eli boş döndük. Sonuçta herşey sahada belli olacak. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Kartal Özmızrak:

‘İyi olmasaydık, madalya olmazdı’

“Bence bir kaç yıl içinde Türkiye’de oyun kurucu sorunu kalmayacak. Baktığımız zaman 94-97 arası jenerasyonlar olarak hep kürsüde yar aldık. Altın, gümüş, bronz madalyalar kazandık. Tabii ki oyun kurucularımız iyi olmazsa bu başarılar da gelmez. Demek ki iyiyiz ve madalyaları kazandık. Bu sorunu çok yakın gelecekte çözeceğimize inanıyorum.”

‘Bizim jenerasyon çok çalışıyor’

“A Takım seviyesinde de başarılı olmak oyuncunun profesyonelliği ile alakalı. Kendini geliştirmesi ve koyduğu hedefle alakalı. Hedefiniz yüksekse, çok çalışırsanız, kendinizi geliştirirseniz -ki bizim jenerasyon hep böyleydi- iyi oyuncu olursunuz. Biz hepimiz kendimizi geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.”

‘Önemli olan oynamak’

“Geçen sene Eskişehir’e kiralık gittim ve oynama fırsatı buldum. Benim için harika bir sezondu. A Milli Takım’a da seçildim. Biz gençler için önemli olan süre bulabilmek. İnşallah da oynamaya devam edeceğim. Yetiştiğim kulüp olan Beşiktaş’a geri döndüm. Coach Dettmann’la da görüştüm. Bana güvendiğini ve süre vereceğini söyledi. İnşallah ben de aldığım süreleri iyi değerlendirip kendimi geliştirmeye devam edeceğim.”

‘İlk turu geçersek, önümüz açık’

“Genç bir takımımız var. Kadroya girmek için diğer oyuncular gibi elimden geleni yapıyorum. Şampiyonada zor bir gruptayız. Eğer gruptan çıkarsak ilerisi için şansımız olduğunu düşünüyorum. Kadro gençleştirmesi olduğu için beklentiler çok yüksek olmamalı. Şampiyonluk ya da madalya gelmezse bizi fazla yıpratmamalılar. Çünkü gençleştirme projesi içindeyiz. Uzun süreli programlarla geleceği dönük önemli işler yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ