MENÜ

Mircea Lucescu konuştu! Fred oynayacak mı?

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe maçını kaliteleriyle kazanıp, tur atlamak istediklerini söyledi.

Mircea Lucescu konuştu! Fred oynayacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında yarın Fenerbahçe'yle karşılaşacak Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın oynanacağı Lviv Arena'da basın toplantısı düzenledi. İki takımın da UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalmak istemediğini belirten Lucescu, "Golsüz berabere biten ilk maçtan sonra zorlu bir rövanş oynayacağız. Birbirleriyle eşleşmek istemeyen iki takımın mücadelesi olacak. Fenerbahçe her zamankinden daha güçlü.

Aynı şey bizim için de geçerli. Çok güçlü ve yetenekliyiz. İstanbul'daki gibi gösterişli bir maç olacak. Kalitemizle beraber maçı kazanıp tur atlamak istiyoruz. Her takım için Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hayaldir. Zor bir sezon geçirdik. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Yine de burada olmayı başardık. Elimizden geleni yapıp Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya çalışacağız" dedi.

Rumen teknik adam, ilk maçın sonucuna göre taktik hazırladıklarını ifade ederken, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i yarın oynatıp oynatmayacağıyla ilgili henüz karar vermediğini söyledi. Lucescu, sadece maça konsantre olduklarını ifade ederek, "Kimin oynayıp oynamayacağına henüz karar vermedim. Fred için son antrenmanda karar vereceğim. Sadece maça konsantre olduk. Diğer konularla kurumlar ilgileniyor. Bu, beni şu an ilgilendirmiyor. Şu anda takım kadrosunu size açıklamayacağım. Son lig maçında, Fenerbahçe maçına göre 7 oyuncuyu kadroya almadım ve bunlardan biri de Fred'di. Antrenör olarak bunu ben belirleyeceğim" diye konuştu.

Mircea Lucescu, Türk taraftarlarla ilgili de şunları söyledi:

"Ukraynalı seyirciler ne kadar futbolu sevse de Türk taraftarlar gibi olamazlar. Türkiye'de futbol sevgisi çok yüksek. Bu yüzden taraftarlarımızdan yarın sıcak bir destek bekliyoruz. Onları rezil etmemeye çalışacağız."

Shakhtar Donetsk'in Ukraynalı futbolcu Taras Stepanenko da turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "İstanbul'da çok dikkatli bir futbol oynadık. Bir şans yakaladık. Bu maçta turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu maç bizim için çok önemli. Takım olarak oynarsak her şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Ekip ruhumuz bunu sağlayacaktır" dedi.

Shakhtar, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamladı

Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Lviv Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idmanda, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı oyuncu Fred de yer aldı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde futbolcuların taktik çalışması yaptığı açıklandı.

Hakan TARHAN/LVIV DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ