MENÜ

İzmir isyanda!

TFF Kulüp Lisans Kurulu, 'maç oynayacak statları olmadı' gerekçesiyle, İzmir kulüpleri Karşıyaka, Göztepe, Altınordu ve Altay'a 'Ulusal Kulüp Lisansı' vermedi ve para cezası kesti. Karar, İzmir kulüplerinde büyük tepkiye yol açtı. Kulüp yöneticileri, "Alsancak Stadı'nı biz kapatıp yıkmadık. Atatürk Stadı'nı, ligin başlamasına 1 ay kala biz bakıma almadık" diye isyan etti.

İzmir isyanda!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüp Lisans Kurulu, 'Ulusal Kulüp Lisansı' başvurusunda bulunan İzmir ekiplerine "Maç oynayacak statları olmadığı" gerekçesiyle lisans vermezken, Karşıyaka, Altınordu ve Göztepe'ye 30'ar, Altay'a ise 15 bin TL ceza kesti. Stadı olmasına rağmen mali kriterlere uymadığı için lisans alamayan Bucaspor'a da 30 bin TL ceza verildi.

Süper Lig, PTT 1'inci Lig ve 2'nci Lig'de, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre yapılan değerlendirme sonunda Türkiye'de şu ana dek 42 kulübe UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı veren Kurul, aralarında İzmir ekiplerinin de bulunduğu 24 kulübe eksiklikleri gidermesi için 30 gün ek süre tanıdı.

"ALSANCAK STADINI BİZ Mİ YIKTIK!"

Kurul kararına isyan eden kulüp yöneticileri, "Alsancak Stadı'nı biz kapatıp yıkmadık. Atatürk Stadı'nı, ligin başlamasına 1 ay kala biz bakıma almadık. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin asırlık kulüplerini biz statsız bırakmadık. Bu erçeğe seyirci kalan Futbol Federasyonu, lisans vermediği gibi üzerine ceza keserek bizimle alay etmektedir" diye konuştu.


EGE'DEN 4 KULÜP VAR

Daha önce Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Bursaspor, Trabzonspor, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Sivasspor, Akhisar Belediyespor, çaykur rizespor ve Kardemir Karabükspor'a UEFA Kulüp Lisansı, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Konya Anadolu Selçukspor ve Kırklarelispor'a Ulusal Kulüp Lisansı veren Kulüp Lisans Kurulu, son toplantısında şu kulüplerin başvurusunu kabul etti:
Eskişehirspor, Osmanlıspor, Kasımpaşa, Balıkesirspor, albimo alanyaspor, Giresunspor, Adanaspor, 1461 Trabzon, Keçiörengücü, Boluspor, Adana Demirspor, Manisaspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Hacettepe, Fethiyespor, Bandırmaspor, Hatayspor, İnegölspor, Sarıyer, Nazilli Belediyespor, Pazarspor, Gümüşhanespor, Tepecikspor, Kocaeli Birlikspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ