MENÜ

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Futbolseverler Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasındaki maçı bekliyor. Taraftarlar, 'Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta?' sorusunun yanıtını arıyor. Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçı digiturk üzerinden ekranlara gelecek. Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçını izlemek isteyenlerin 30 TL ödemesi gerekiyor.

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?


Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda saat kaçta ?

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe rövanş maçı, bu akşam 21.45'te Arena Lviv'de oynanacak. Fenerbahçe Shakhtar Donetsk karşılaşması Digiturk 203/399 no'lu kanallarından izlenebilecek. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Kadıköy'deki ilk maç golsüz beraberlikle bitmişti.

Lviv Arena’da zorlanıyorlar

Ukrayna’daki savaş ortamı nedeniyle Donetsk kentinden ayrılarak ülkenin en batısındaki Lviv’e taşınan Shakhtar geçen sezon Lviv Arena’da oynadığı 4 Avrupa kupası maçında 1 kez galip gelebildi. Şampiyonlar Ligi’nde Bate Borisov’u 5-0 yenen Shakhtar, Porto ile 2-2, Bayern Münih’le 0-0 berabere kalırken, Atletic Bilbao’ya 1-0 mağlup oldu.

Dört kez turladık

Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez ön eleme turlarında mücadele eden Fenerbahçe daha önce 4 kez gruplara kalırken 5 defa elendi. Sarı-lacivertli takım 27 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Rakip fileleri 43 kez sallarken kalesinde 28 gol gördü. Fenerbahçe, 1996-97’de Maccabi Tel Aviv’i, 2001-02’de Glasgow Rangers’ı, 2007-08’de Anderlecht ve 2008-09’da MTK Budapeşte ile Partizan’ı eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı.


Fenerbahçe Shakhtar Donetsk MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE
Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Meireles, Josef de Souza, Diego, Nani, Fernandao ve Sow

SHAKHTAR DONETSK
Pyatov, Srna, Kucher, Rakitsky, Shevchuk, Marlos Bonfim, Malishev (Fred), Stepanenko, Taison, Teixeira ve Gladkiy


VAN PERSIE FORMA GİYECEK Mİ?
Kadroda radikal değişiklikler istemeyen Vitor Pereira'nın önünde iki soru işareti bulunuyor.
Bu konulardan ilki, hafta arasında sakatlık yaşayan Mehmet Topal'ın durumu. Milli futbolcu antrenmanda zorlanmaya bağlı olarak adale sertliği yaşamıştı. Shakhtar maçına kadar iyi duruma gelmesi beklenen Mehmet Topal'ın maça yetişmemesi durumunda Pereira bu bölge için Raul Meireles'i de hazır bekletiyor.

Kadronun bir diğer soru işaretiyse Robin van Persie'nin durumu. Takıma geç katılan Hollandalı, ilk maça kulübede başlamış ve maçın 68. dakikasında oyuna dahil olmuştu. İlk karşılaşmadan sonra özel bir kuvvet programı uygulayan golcü oyuncu dayanıklılık ve kondisyon kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yaptı. Bu programın haricinde taktik antrenmanları da kaçırmayan van Persie konusunda Pereira henüz son kararını vermiş değil. Henüz 90 dakika oynayabilecek seviyeye gelmeyen Hollandalı için ilk maçtaki uygulama yine öne çıkan ihtimal olarak görünüyor.

GÖKHAN'IN YERİNE ŞENER
Sakatlığı devam eden Gökhan Gönül'ün yerine Şener Özbayraklı'nın oynamasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Şener böylece Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıkmış olacak.

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda saat kaçta ?

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe rövanş maçı, bu akşam 21.45'te Arena Lviv'de oynanacak. Fenerbahçe Shakhtar Donetsk karşılaşması Dijitürk 203/399 no'lu kanallarından izlenebilecek.

Galibiyet alamadık

Türk takımları, Ukrayna ekipleriyle deplasmanda oynadığı 14 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 10 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe, Ukrayna temsilcileriyle oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı. 2006-07’de deplasmanda 3-1 yenildiği Dinamo Kiev’le sahasında 2-2 berabere kalan sarı-lacivertli takım aynı rakibe karşı 2008-09’da Kiev’de 1-0 mağlup olurken, Kadıköy’de golsüz eşitliği bozamamıştı.

100. gol beklentisi

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa kupalarında deplasmandaki 100. golünü atmak için mücadele edecek. Rakip sahalarda bugüne kadar oynadığı 96 maçta 99 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertli takım, Ukrayna’da dalya yapmaya çalışacak.

Nasıl tur atlarız?

Fenerbahçe’ye, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 0-0 berabere kaldığı Shakhtar Donetsk karşısında tur için her türlü galibiyetin yanı sıra gollü eşitlikler de (1-1, 2-2) yetecek. Sarı-lacivertli takım yenilgi halinde tura veda edecek. Normal süre ve uzatmalar golsüz kapanırsa gülen tarafı penaltı atışları belirleyecek.

"İnşallah turu geçeceğiz"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özbağı, Shakhtar Donetsk maçı öncesi FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özbağı, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile yarın oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında turu geçen taraf olacaklarına inandığını söyledi.

Mehmet Topal taktiği!

Pereira maç saatine kadar sakatlığı geçse bile idman eksiği yüzünden ilk 11’de forma vermeyi düşünmediği yıldız futbolcuyu da Ukrayna’ya götürdü. Topal’ı yedeğe çekecek olan Portekizli hocanın, Meireles’e görev vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçının son çalışmasını dün akşam Lviv Arena’da yaptı. Teknik Direktör Vitor Pereira ilk 15 dakikası basına açık olan idmanda karşılaşmanın taktiği üzerinde durdu.

Sol alt adalesindeki sakatlık yüzünden ilk maçta 65 dakika sahada kalan ve karşılaşmanın ardından sürekli takımdan ayrı çalışan Mehmet Topal da Ukrayna kafilesinde yer aldı. Ancak Pereira’nın maç saatine kadar sakatlığı geçse de antrenman eksiği bulunan Mehmet’in yerine orta sahada Raul Meireles’e forma vereceği öğrenildi.

Rövanş maçında forma giyme şansı olan Mehmet Topal’ı kadroya alan Pereira, Shakhtar Donetsk teknik heyetinin kafasını karıştırdı. Portekizli hoca benzer bir taktiği ilk maçta da yapmış ve Gökhan Gönül’ün sakatlığı maç saatine kadar herkesten gizlenmişti.

Fenerbahçe’de ilk karşılaşmadan farklı olarak kadroda diğer bir değişiklik ise sağ kanatta yaşanacak. Geçen sezondan kalan cezası yüzünden İstanbul’da forma giyemeyen Şener Özbayraklı bugün ilk 11’de sahaya çıkacak.

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz’un sakatlıkları, Şener’in cezası yüzünden Kadıköy’de sağ bekte görev yapan Hasan Ali ise bu kez yedek soyunacak.

Sarı-lacivertli takımın hücum hattında Moussa Sow ve Fernandao yer alacak. Robin van Persie’nin ise yine yedek soyunması bekleniyor.

Vitor Pereira’nın ilk 11’de düşünmediği Mehmet Topal dün akşam takımla birlikte çalıştı.

"İnşallah turu geçeceğiz"

Nihat Özbağı, Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada, kadrolarında önemli oyuncular bulunduğunu belirterek, "Uyum süreci bitmek üzere. Çok iyi bir kadromuz var ve inşallah turu geçeceğiz" dedi.

Rakipleri Shakhtar Donetsk'in gücüne dikkati çeken Özbağı, "Rakibimiz çok önemli bir takım. UEFA Avrupa Ligi kupasını almış, başarılar kazanmış bir ekip. Kadroları oturmuş ama bizim takımımız da çok inançlı. Çok motive olmuş durumdalar. İnşallah iyi oynayıp, turu geçeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Hazırlık maçlarımız iyi geçti"

Sarı-lacivertli yönetici, Fenerbahçe takımının hazırlık maçlarında sergilediği performansın kendilerini mutlu ettiğini aktardı. Hazırlık maçlarındaki performansın, iyi bir Fenerbahçe takımı izleneceğinin müjdesini verdiğini anlatan Özbağı, şunları kaydetti:

"Bizi mutlu eden taraf, çok aktif, hızlı oynamaya çalışmaları, pres yapmaları ve neticeden ziyade iyi futbol oynamaya çabalamaları oldu. Sürekli golü koklamaları bizi çok mutlu etti ve tahmin ediyorum bütün taraftarlarımız da bundan mutlu oldu. Hazırlık maçları önemsiz denir ama bu maçlarda kadrolar ortaya çıkar ve oturur. Bizim hazırlık maçlarımız çok iyi geçti. Güçlü takımlarla oynadık ve iyi de neticeler aldık. Tahmin ediyorum Avrupa'da başarılı olacağız. Çok hakkımız yendi ve şimdi hakkımızı kendi emeğimizle alacağız inşallah."

UEFA reddetti

UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe’nin, B numunesi dopingli çıkan Shakhtar Donetsk’li Fred için geçen hafta yaptığı itirazı geri çevirdi.

UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe’nin, B numunesi dopingli çıkan Shakhtar Donetsk’li Fred için geçen hafta yaptığı itirazı geri çevirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Rakip oyuncu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu’na yaptığımız protestomuzun reddedildiğine ilişkin UEFA tarafından kulübümüze bilgilendirme yapılmıştır. Bu karara karşı yasal başvuru hakkımız saklıdır. Fred’in rövanş maçında oynama uygunluğunun olup olmadığına dair, UEFA tarafından tarafımıza bir bilgilendirme yapılmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘Bize belge gelmedi’

Shakhtar Donetsk, Fred’le ilgili bir açıklama yayınladı. Brezilyalı futbolcu için UEFA ya da başka bir kurumdan bildirim almadıklarını duyuran Ukrayna ekibinin açıklamasında, “Bu yüzden oyuncu şu an UEFA müsabakalarında yer alabilir. Bununla birlikte Shakhtar Donetsk Kulübü, yasaklı madde kullanımı vasıtasıyla sporda haksız rekabet teşebbüslerini kınayan bir duruşa sahiptir” ifadeleri yer aldı.

'Van Persie 15-20 dakika'

Yönetici Mahmut Uslu maça kısa bir süre kala FBT V'de önemli bir açıklama yaptı. Herkesin merak ettiği soruya Uslu net bir yanıt verdi. Fenerbahçe'nin Hollandalı süperstarı Robin van Persie ile ilgili açıklama yapan Mahmut Uslu, "Robin van Persie henüz hazır değil. Belki 15-20 dakika oynayabilir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ