MENÜ

İşte 'Bakkal' Mesut!

Futbol dükkanını açmak için önce önlüğünü giydi, sonrasında filelerini aldı eline ve içine futbol toplarını ve ayakkabılarını doldurdu. Peki onun dükkanı neresi olur? Tabii ki yemyeşil antrenman sahaları. İşte futbolun bakkalı Mesut Bakkal ve Süper Lig'in tek transfer yasaklı takımı Mersin İdman Yurdu...

İşte 'Bakkal' Mesut!

Futbol dükkanını açmak için önce önlüğünü giydi, sonrasında filelerini aldı eline ve içine futbol toplarını ve ayakkabılarını doldurdu. Peki onun dükkanı neresi olur? Tabii ki yemyeşil antrenman sahaları. İşte futbolun bakkalı Mesut Bakkal ve Süper Lig’in tek transfer yasaklı takımı Mersin İdman Yurdu:

“47 puanlı bir takımla yola devam etmek demek iyi bir takım olmanın göstergesi. Bu coşkuyu sürdürmek gerek. Yani transfer yasağından hayıflanmanın bir anlamı yok. Çünkü buraya bu yasağı bilerek geldim ve görevi kabul ettim. Ama şunu gerçekten söylüyorum transferim açık olsaydı bu takıma baktığımda belki bir iki oyuncu alırdım. Çünkü bu yasağın bize artısı bütçe olarak rahat bir kulübüz. Dolayısıyla dışarıya para harcamadığımız için içeriye ödeme sıkıntımız olmaz bu da takım oyuncuları rahatlatmak demektir ekonomik yönden. Yönetime de teşekkür ediyorum daha şimdiden bütün alacakları ödediler daha maçlar başlamadan. Şaka bir yana bu ceza bir yerde kulüp için hayırlı oldu. Ben şimdi sağa sola telefon açıyorum transferim olsaydı alırdım(gülerek) diyorum. Bence içeriyi düzeltmek adına transfer açık olsa bile bu duruş sergilenmeli çünkü kulüplerin ihtiyacı var dengeyi yakalamak için. UEFA belki bize dayatma yapıyor ama iyi de oluyor baksanıza herkes memnun. O kadar rahat çalıştım ki futbolcu ne oynayacağını biliyor ben ne yapacağımı çalışacağımı biliyorum. Kadrom belli birbirini tanıyan 20-25 kişi daha ne olsun. Bana düşen tek şey bu takımı forma sokup lige iyi bir şekilde başlamak”



‘Menacerler futbolcu getirmesin’

“Artık Türkiye’ye takıma katkı yapacak oyuncular gelsin. Çok açık söylüyorum menacerler bize futbolcu getirmesin biz futbolcuyu kendimiz bulalım. Ben bunu istiyorum dedikten sonra o futbolcunun menaceri gelsin. Özü seçme ve seçilme hakkı bizim yani kulübün olsun. Özellikle bizim gibi takımlara artık son durak niyetiyle gelen futbolcular almayalım. Arap ülkelerine dönmeyelim. Ondan sonra oynatacağız para verdik diye her türlü kaprisi çekiyoruz. Geç geliyorlar idmana çıkmıyorlar yani burası bir futbolcu çiftliği! Olmasın. Bunun bedelini de en çok biz teknik direktörler çekiyor. Bunu haketmiyoruz çünkü iyi paralar ödüyoruz. Futbol hazlı oynanan güç isteyen bir branş. O nedenle hadi oyna demek gibi bir lüksümüz yok. Güzel bir ülkemiz iyi bir ligimiz var herkes aldığının hakkını versin yerli olsun yabancı olsun. Bizim bir de bu ligde avantajımız var Mersin gibi güzel bir kentiz. O zaman buraya getirilen farkımız koyalım seçici olalım ve takıma katkı yapsın gelen oyuncu”

‘Beşiktaş’ı yeneceğiz’

“Süper Lig’de ilk maçımız Beşiktaş. Ben genelde büyük takımlara karşı iyi sonuçlar almış bir teknik adamım. Böyle maçları oynamasını seviyorum. Şunu söylemeden geçmeyeceğim ilk maçı alıp sonradan istikrarsız gideceğimize her maçı Beşiktaş maçı gibi oynamalıyız. Çünkü lig uzun bir maraton sadece bir maç değil. Bana deseler ki Beşiktaş maçını kaybedeceksin ama ilk yarı 25 puan alacaksın deseler ben 25 puan derim. Fikstürü soruyorlar fikstür kazandığın zaman iyi kaybettiğin zaman kötüdür fazla söze gerek yok. Futbolcularım tecrübeli ve büyük maçları rahatlıkla kaldırabilecek düzeyde. Benden önce önemli işler yapmış kaliteli kadro bundan sonrada aynısını yapacaktır. Tabiiki rakibe de saygı duyuyorum”

‘Kaçmaktan kovalamaya zaman olmadı’

“Teknik direktörlük hayatımda en başarılı olduğum takım Gençlerbirliği 52 puan topladım ve UEFA’yı averajla kaçırdık. Hep kümede tutmaya gittiğim için kaçmaktan kovalamaya fırsat bulamadım meslekte. Yabancı transferi açıldı, tamam iyi futbolcu alalım ama eldekilere haksızlık yapmayalım. Bunun için bir scout grubu kurduk. Kulüp adına izleme komitesi var zaten doğal olanda bu. Bütün kulüplerin artık bunu yapması lazım”

‘Oturmuş bir ekibiz’

“Önce Bolu kampıyla başladık gerçekten rakım ve iklim olarak güzel bir yerdi Doruklaya kampı. Hem çalıştık hem de 3 tane maç oynadık. Kadro olarak sakat vermeden firesiz çalışmamız önemliydi. Zaten oturmuş bir ekibiz. Şimdi benim amacım bu kadroyu kendi oyun takiğimle daha da geliştirmek. En önemli şeylerden biri içerdeki arkadaşlık, karşılıklı sevgi ve saygı bu benim için en önemli artılardan biri. Hafif kiloları olanları düşürmeye çalışıyoruz, geç gelenlerini antrenman açıklarını kapatıyoruz amacım keyifli ve sonuca giden bir Mersin İdman Yurdu oluşturmak, takımın üretken olması geçen sezon ki golcü takım kimliğinin devam etmesini istiyorum”



‘Rakiplere sahayı dar edeceğiz’

“Coşkulu bir taraftara sahibiz onlarla birlikte yeni stadımızda güzel bir ambiansta rakiplere sahayı dar etmek istiyoruz. 47 gol yedik daha az gol yemeliyiz atma da bir sorunumuz olmamış. Takım savunmamızı geliştirmemizi gerektiriyor. Çünkü atağı seven bir takım ve oyuncu yapısı var bunu değiştirmek yanlış olur. Ama bu oyuncuları biraz daha savunma konusunda daha aktif yapmalıyız buna uğraşıyoruz”

Okuyucularımıza not

Bir röportaj değildi bizimkisi bir sohbetti ve sizlerle paylaştık. Mersin İdman Yurdu’nun yeni teknik direktörü Mesut Bakkal ismi gibi ‘Mesut’ bir insan. Kahkahalarıyla yazımıza renk kattı başarılar hem kendisine hem de kulübüne...

HABER: TUNÇ KAYACI - FOTOĞRAFLAR: SERKAN HACIOĞLU

Haberin Devamı
YORUM YAZ